Οι περσινές απώλειες ζωών, η στοχευμένη καμπάνια του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, το απαγορευτικό που τέθηκε στα blogs να αναρτούν οι αντιεμβολιαστικές ομάδες, η θεσμοθετημένη δυνατότητα των ιδιωτικών φαρμακείων να προχωρούν σε εμβολιασμό φαίνεται ότι τα κατάφερα και φέτος ο κόσμος έτρεξε να εμβολιαστεί πριν από το ξέσπασμα της γρίπης.

'Οπως λέγεται, και σύμφωνα με την εκτέλεση των έως τώρα συνταγών, ο κόσμος που έχει προσέλθει είναι περισσότερος από ό,τι πέρσι την ίδια περίοδο.

Στο μεταξύ, τα ιδιωτικά φαρμακεία είναι έτοιμα να παραλάβουν τη δεύτερη παρτίδα του βασικού εμβολίου που ελέγχει την αγορά και απομένουν άλλες δύο.

Ηδη χθες με τη δεύτερη παρτίδα εφοδιάστηκαν τα φαρμακεία της επαρχίας και σήμερα έχει ξεκινήσει η διάθεση στην Αθήνα. Πάντως, πληροφορίες λένε ότι μία εκ των τριών εταιρειών που δίνουν εμβόλια για την γρίπη στην αγορά, ενημέρωσε ότι δεν θα παραδώσει άλλα, ενώ έχει κρατήσει κάποια για τα νοσοκομεία ως κρατικό είδος. 'Οσον αφορά την τρίτη εταιρεία, φημολογείται ότι ούτε αυτή θα φέρει εμβόλια...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπάρχουν τροφές που μας αποτοξινώνουν;
Συνδυασμός έγκαιρης εξέτασης και τεχνητής νοημοσύνης αποκλείει την καρδιακή προσβολή
Άδ. Γεωργιάδης: Ξεπέρασαν τα 7.000 τα απογευματινά χειρουργεία στη χώρα