Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

Κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση

Κάλεσμα να συμμετάσχουν ενεργά στην σημερινή κινητοποίηση και στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο με πορεία και κατάθεση ψηφίσματος στο Μαξίμου και καθιστική διαμαρτυρία έξω από την Βουλή έχει απευθύνει σε όλα τα μέλη του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019

Μια παλιά διαμάχη και πάλι στο προσκήνιο...

Μετά από 20 χρόνια, περίπου, ξανανοίγει δικαστικά μια υπόθεση από τα παλιά που είχε ανακύψει ανάμεσα σε φαρμακαποθήκες και φαρμακοβιομηχανία.

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Ηθική και τεχνητή νοημοσύνη

Είναι ερώτημα από πολλούς παρόχους αλλά ακόμη αναπάντητο. Η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας αλλά και στην Ιατρική έχει προβληματίσει το Υπουργείο Υγείας; καθώς πολλά ιατρικά μηχανήματα ενσωματώνουν, ήδη, δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

Aναγνωρίζεται και για τους δυο γονείς παιδιών με αναπηρία το δικαίωμα της ειδικής άδειας

Να και κάτι καλό! Εκδόθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης η διευκρινιστική εγκύκλιος, με αριθμ. πρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019

Τον Μάιο αναμένεται η απόφαση

Έως ότου γίνει η μετάβαση του αντικειμένου των επιστημονικών εκδηλώσεων στο ΚΕΣΥ (ν. 4600/2019) οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν ενημερωθεί ότι θα συνεχίσουν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματά τους στον ΕΟΦ μέχρι νεωτέρας.

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Θέλουμε τα χρωστούμενα!

Σύμφωνα με το νόμο 4472/2017 ο ΕΟΠΥΥ έχει υποχρέωση παροχής Bonus για τα φαρμακεία που έχουν επιτύχει τον στόχο τους ως προς τα ποσοστά διείσδυσης των γενοσήμων.

Τρίτη, 09 Απριλίου 2019

Ενέργειες που προκαλούν αίσθηση και πιάνουν τόπο!

Η θετική συνεργασία που έχει ξεκινήσει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με την Avène συνεχίζεται και στηρίζει όλο και περισσότερες γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο.

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019

Εκδικάστηκαν οι προσφυγές

Tην Παρασκευή που πέρασε μαθαίνω ότι εκδικάστηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι πρoσφυγές των τριών Φαρμακευτικών Συλλόγων (ΠΦΣ ΦΣΑ και ΦΣΘ) εναντίον του νόμου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019

Πόσο αποτελεσματικός είναι ο εμβολιασμός κατά του HPV

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BMJ αποκαλύπτει πόσο αποτελεσματικός είναι ο εμβολιασμός κατά του HPV. Συγκρίθηκαν αναδρομικά τα αποτελέσματα του πρώτου τεστ Παπ που έκαναν 20χρονες κοπέλες στην Σκωτία, είτε γεννημένες το 1988 και ανεμβολίαστες, είτε γεννημένες τα έτη 1995 και 1996 και εμβολιασμένες με το διδύναμο εμβόλιο κατά του HPV.

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019

Αναμένεται είσοδος νέας πολυεθνικής

Ύπάρχει διάχυτη η αίσθηση, ότι κοντοζυγώνει η είσοδος της νέας πολυεθνικής -εννοώ που δεν δραστηριοποιείται ακόμα στην εσωτερική αγορά- στην Ελλάδα.