Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019

Ο Π.Σ.Φ. ζητά εξηγήσεις

Πολλές περικοπές μαζεύτηκαν και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.) ζητά εξηγήσεις από τον ΕΟΠΥΥ.Πιο συγκεκριμένα:Γίνονται περικοπές σε γνωματεύσεις φυσικοθεραπείας, οι οποίες έχουν θεωρηθεί από τους ελεγκτές Ιατρούς σε προθεσμία που υπερβαίνει τις 10 ημέρες που ναι μεν έθετε ως περιθώριο θεώρησης ο παλιός ΕΚΠΥ, δε θέτει όμως ο νέος ΕΚΠΥ.

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

Η γραφειοκρατία είναι εδώ!

Η γραφειοκρατία είναι εδώ! Πώς αλλιώς μπορεί κανείς να εξηγήσει ότι το 2019, θεσμικό όργανο του κράτους σκοπεύει να δαπανήσει πάνω από 20.

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

Αναμένεται η υπουργική απόφαση για την τιμολόγηση

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η υπουργική απόφαση για την τιμολόγηση- όλοι ψάχνονται για το πότε... Τώρα κανείς δεν αποκλείει η δημοσίευση να γίνει και στις αρχές της άλλης εβδομάδας.

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

Το έργο ακούγεται καλό

Νέα Διαδικτυακή πλατφόρμα για την παρακολούθηση των ελλείψεων τίθεται σε εφαρμογή και η παρουσίασή της πραγματοποιείται σήμερα στα γραφεία του ΕΟΦ.

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Προσκλήσεις σε διαπραγμάτευση

Προσκλήσεις προς τους παρόχους έκανε ο ΕΟΠΥΥ με θέμα τη διαπραγμάτευση των τιμών κάποιων εξετάσεων που έχουν ήδη κοστολογηθεί και άλλων που δεν έχουν τιμή αποζημίωσης που να έχει καθοριστεί με Φ.

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

Επιστολή ΦΣΑ στο Τριμελές Συμβούλιο Διοίκησης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών

Επιστολή προς το Τριμελές Συμβούλιο Διοίκησης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και τον Προϊστάμενο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών έστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών.

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019

Το θέμα των τιμών απασχολεί τις κυβερνήσεις

Το σύστημα σταθερών τιμών βάσει της γερμανικής νομοθεσίας (νόμος περί φαρμάκων) μειώνει τη δυνατότητα των φαρμακείων να προσφέρουν εκπτώσεις και επομένως περιορίζει το εμπόριο μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

Απάντηση στο ποιοι ευθύνονται για τις ελλείψεις φαρμάκων

Στο επίμαχο ερώτημα για τις ελλείψεις φαρμάκων και το ποιοι ευθύνονται για αυτές έχουν κληθεί να απαντήσουν, δια των εκπροσώπων τους, οι αρμόδιοι φορείς στο συνέδριο Hellas Farm που θα διοργανωθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019

Βιβλιάριο υγείας των παιδιών και άγχος γονέων

Στο νέο αθλητικό νόμο που ψηφίστηκε, υπάρχει διάταξη για την οριστική κατάργηση της χρήσης έντυπου βιβλιαρίου υγείας καθώς έχει θεσπιστεί ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης και καταχώρησης των δεδομένων υγείας στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας.

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019

Οι κυτταρικές θεραπείες στο επίκεντρο συζητήσεων

Ακούγεται έντονα τον τελευταίο καιρό, ότι στελέχη πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας...βρέθηκαν προ ημερών σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας -νομίζω ότι βάσει κλινών συγκαταλέγεται στην τριάδα- όπου και συζήτησαν με το επιστημονικό προσωπικό της μονάδας!.