Επαρχιακό νοσοκομείο προκήρυξε διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός συστήματος μαγνητικής τομογραφίας 1,5T, προϋπολογισμού 900,000 ευρώ.

Η απόφαση (μάλλον) στηρίζεται στον πληθυσμό ευθύνης του νοσοκομείου που εξυπηρετεί, όπως περιγράφεται στον ιστότοπο του νοσοκομείου, δηλαδή:

1.Τον μόνιμο πληθυσμό του Νομού Θεσπρωτίας (43.500) και των φοιτητών που φοιτούν στο ΤΕΙ Ηπείρου.
2.Τον αριθμό αυτών που διέρχονται από το Νομό λόγω της Εγνατίας οδού και του Λιμένος Ηγουμενίτσας (επιβάτες 1.400.000 ετησίως το 2012) .
3.Τον αυξητικό αριθμό των Τουριστών που επισκέπτονται το Νομό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους (18.000. αφίξεις το 2006 μέσω Εγνατίας οδού).
4.Τον πληθυσμό της Νότιας Αλβανίας, Νότιας Κέρκυρας, Παξών και Πάργας (στοιχεία του Νοσοκομείου).

Πού θέλω να καταλήξω;

Οι καλά γνωρίζοντες αναρωτιούνται γιατί δεν εξοπλίζονται ανάλογα και τα νοσοκομεία των Αθηνών, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση μονάδας στην Δυτική Αττική, όπου εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει σε λειτουργεία μαγνητικό τομογράφο;

Πληροφοριακά, υπάρχουν εγκατεστημένοι στο ΕΣΥ και στον ιδιωτικό τομέα περισσότεροι από 800 μαστογράφοι (αναλογικοί και ψηφιακοί). Μήπως πρέπει να βρεθεί τρόπος αξιοποίησης της υπάρχουσας υποδομής προς όφελος των πολιτών (ασθενών και μη);

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μιχάλης Γιαννάκος: Αυτοί είναι οι εισαγωγικοί μισθοί στο ΕΣΥ [πίνακας]
Θεσσαλονίκη: "Κορδέλες" εγκαινίων σε σύγχρονο στεφανιογράφο και κέντρο μελανώματος
Εξελιγμένο στηθοσκόπιο ανιχνεύει την καρδιακή ανεπάρκεια της εγκυμοσύνης