Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019

Συμβολικός αποχαιρετισμός

Την περασμένη Παρασκευή, λέει, το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων υπέστειλε τις 28 σημαίες των κρατών μελών της ΕΕ από τα γραφεία του στο Λονδίνο.

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019

Στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση στην Ευρώπη

Με κοινό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση στην Ευρώπη, Πάσχοντες, Εκπρόσωποι Οργανώσεων Ασθενών, Εκπρόσωποι Φορέων Υγείας και Υπεύθυνοι Πολιτικής Υγείας, Ερευνητές και Επαγγελματίες Υγείας πρόκειται να συναντηθούν στο Συνέδριο της ΕMSP για να ανταλλάξουν γνώσεις, εμπειρίες και απόψεις για τη νόσο.

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019

''Nα επιβληθεί φόρος για την περιβαλλοντική διαχείριση των αποτσίγαρων''

Κάθε αποτσίγαρο, είναι ικανό να μολύνει 500 λίτρα πόσιμου νερού και εκατομμύρια αποτσίγαρα μολύνουν τις παραλίες. Οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό ειδικά σε μία χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό όπως η Ελλάδα.

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019

Σε τεντωμένο σκοινί

Σε τεντωμένο σχοινί ακούγεται ότι είναι το μέλλον βασικού θεσμικού οργάνου από τον χώρο της υγείας, καθώς οι αντιπαραθέσεις που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου το έχει καταστήσει ανενεργό και με επικίνδυνα μειωμένη ισχύ έναντι του Υπουργείου Υγείας.

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019

Aνοδικές τάσεις στα προϊόντα προστασίας του δέρματος

Aνοδικές τάσεις εμφανίζουν τα προϊόντα που αφορούν την προστασία του δέρματος είτε από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου είτε λόγω της γήρανσης.

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019

Ανακλήσεις στα ιατροτεχνολογικά υλικά

Δουλειά έχει πέσει στον ΕΟΦ όσον αφορά τα ιατροτεχνολογικά υλικά, καθώς μετά από τριετία που οι ανακλήσεις εμφάνισαν πτωτική τάση, φέτος σε διάστημα 10 ημερών έχουν αποσυρθεί από την αγορά 8 υλικά.

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019

Ψυχολογική υποστήριξη στους πάσχοντες από αιμορροφιλία

Στην υλοποίηση ενός προγράμματος παροχής ψυχολογικής υποστήριξης στους πάσχοντες από αιμορροφιλία και συγγενείς αιμορραγικές διαθέσεις, προτίθεται να προχωρήσει ο Σύλλογος Προστασίας των Ελλήνων Αιμορροφιλικών.

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Κατεβαίνει στους δρόμους για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Κάλεσμα να συμμετάσχουν στην στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι Ομοσπονδίες -μέλη για την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, απηύθυνε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών με θέμα το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

Θα τιμηθούν γυναίκες χειρουργοί

H Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών - UEHP European Union of Private Hospitals - αποφάσισε να τιμήσει τον Μάρτιο τις 100 Γυναίκες Χειρουργούς που έχουν ξεχωρίσει για το έργο τους και δραστηριοποιούνται σε Κλινικές μελών της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019

Προβληματισμός για τις νέες οδηγίες

Ψάχνονται στην Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, καθώς έλαβαν νέες οδηγίες για τη συμμετοχή του ασφαλισμένου κατά την νοσηλεία του στις μονάδες, οι οποίες όμως ανατρέπουν τα δεδομένα που έθεσε τελευταίως ο νέος ΕΚΠΥ.