Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Η ώρα του ασθενούς

Μεγάλη η δυσαρέσκεια από τους Συλλόγους ασθενών για το Υπουργείο Υγείας, καθώς θεωρούν ότι δεν έχουν την απαιτούμενη εκπροσώπηση στους φορείς που εποπτεύει.

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019

Προσλήψεις σε δομές του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.

Αύριο λήγει ο χρόνος για την υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις που έχει προκηρύξει το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019

Χρειάζεται ομαλό κλίμα

Εν αναμονή αλλαγής σκυτάλης στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αν και δεν έχει οριστεί ακόμη συνέλευση του διοικητικού, που θα είναι και η πρώτη για τη νέα χρονιά.

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019

Αυξήθηκαν οι τιμές ΜΗΣΥΦΑ και η γκρίνια

Αυξήθηκαν οι τιμές κάποιων πρωτοκλασάτων μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων μέσα στο Σάββατο και έχει προκληθεί- όπως ήταν και το αναμενόμενο- αλαλούμ στους κόλπους των φαρμακοποιών, συμβάλλοντας σε αυτό και η γκρίνια που δέχονται από τους πελάτες.

Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019

Με το βλέμμα στη μετάβαση

Το βλέμμα στραμμένο στην Αγγλία έχουν όλες οι φαρμακοβιομηχανίες εν όψει Brexit. To θέμα δεν είναι μόνο να γίνει όσο περισσότερο πιο ομαλά η μετάβαση στην Ολλανδία, αλλά και το πώς αυτή θα αποτυπωθεί στα οικονομικά τους μεγέθη.

Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019

Xορεύουν τα ποντίκια

Σοβαρό θέμα έχει προκύψει με τις διανυκτερεύσεις των φαρμακοποιών. Εκπρόσωποι του κλάδου ισχυρίζονται ότι κάτι πρέπει να γίνει με τον έλεγχο αυτών που δηλώνουν απαλλαγές από τις διανυκτερεύσεις, ενώ παραμένουν ανοικτοί πολλές ώρες της ημέρας καθημερινά.

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019

Στις 17 Ιανουαρίου η παρουσίαση

Στις 17 Ιανουαρίου, μάθαμε ότι θα παρουσιάσει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος στα μέλη του το νέο ασφαλιστικό πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε από την Expert Opinion προκειμένου να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη διείσδυση στο πελατολόγιο των ασφαλιστικών εταιρειών.

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018

Πρωταθλήτριες στις τροποποιήσεις

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας από το πρόγραμμα “Διαύγεια”, οι 12 πρωταθλήτριες διοικήσεις νοσοκομείων στις τροποποιήσεις των προϋπολογισμών τους για το οικονομικό έτος 2018, μέχρι σήμερα (20/12/2018), είναι:1.

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018

Αναμένονται εξελίξεις στο φάρμακο

Mε το Καλημέρα  της νέας χρονιάς θα έχουμε εξελίξεις στο φάρμακο, καθώς βγήκε πρόσφατα ένα νομοσχέδιο αλλά με ελλείψεις όπως λέγεται.

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018

Εργαζόμενοι και υγειονομική περίθαλψη

Eρευνα σχετικά με τις γνώσεις και τις στάσεις των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με τα αντιβιοτικά και την αντοχή στα αντιβιοτικά πρόκειται να ξεκινήσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).