Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Πού καταλήγει το δαχτυλίδι;

Ένα είναι σίγουρο σε αυτή τη ζωή....Ότι άμα θέλεις κάτι πραγματικά να βρεις …θα το βρεις, είτε μόνος σου είτε με την βοήθεια και κάποιων άλλων.

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Οι πάροχοι το ‘’έπιασαν στο φτερό’’

Πάνω-κάτω! αλλά έλα που μερικοί πάροχοι το έπιασαν στο φτερό...και είδαν την επαναφορά απόφασης του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ του 2013! Και καλά, τόσο σημαντικό είναι αυτό; αναρωτιέμαι εγώ που δεν ξέρω!Καταρχήν, η εν λόγω απόφαση είναι αυτή που δεν σου επέτρεπε να αρρωστήσεις πριν περάσουν 40 ημέρες και δεν μπορείς να πεθάνεις πριν περάσει το τριήμερο από την εισαγωγή στην κλινική ! Διότι αν συνέβαινε, επί παραδείγματι το τελευταίο, η κλινική θα αποζημιωνόταν με τα μισά λεφτά! Γίνεται λοιπόν η επαναφορά της απόφασης με ανάρτηση στο Διαύγεια, και για κακή τύχη του ΕΟΠΥΥ κάποιοι πάροχοι την εκτυπώνουν! Τονίζουν δε οι τελευταίοι, ότι αυτό είναι παράνομο γιατί δεν υπάρχει κάποια εξουσιοδοτική διάταξη νόμου (από τον Υπουργό δηλαδή) και όλοι όσοι την εφαρμόσουν θα έχουν ποινικές και αστικές ευθύνες.

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ποια είναι η τύχη τους;

Τελικά δεν είναι να χαλαρώνω..μου έρχονται διάφορα στο νου..Εκείνες οι συμφωνίες μεταξύ του υπουργείου Υγείας της Ελλάδας, των Γερμανικών Ινστιτούτων Ιατρικών Κωδικοποιήσεων DIMDI (Deutsches Institut fuer Medizinische Information und Dokumentationt), του Ινστιτούτου DRG ΙΝΕΚ, του Γερμανικού Οργανισμού Ανάπτυξης Διεθνών Συνεργασιών (GIZ- Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO),για την υλοποίηση συγκεκριμένων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που έχουν υπογραφεί από το 2014, τι γίνονται;Προχωράνε, υλοποιούνται, εφαρμόζονται ;

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Συντονισμένες πιέσεις για να παρθούν και οι ανάλογες δεσμεύσεις

Με ενδιαφέρον εξαιτίας των όσων θα ακουστούν...αναμένεται η εκδήλωση "Ιδιωτικά Νοσοκομεία στην Ευρώπη: Υποστήριξη βιώσιμων συστημάτων υγείας", που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 7 Νοεμβρίου 2017.

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Αρχαιρεσίες στην ΠΕΦ

Σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής προχωρά η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών (ΠΕΦ) για τα έτη 2017-2019.

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Δωρεές στηρίζουν την προσπάθεια του ΕΟΠΥΥ

Αυτά τα νέα όχι μόνο πρέπει να λέγονται…αλλά και να ξαναλέγονται! Οι δωρεές ηλεκτρονικών υπολογιστών από φαρμακευτικές εταιρείες στον ΕΟΠΥΥ συνεχίζονται, φθάνοντας αισίως τους 56.

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Διαφάνεια, νομιμότητα και διασφάλιση του δημόσιου χρήματος

Έννοιες που κάπου χάνονται στους διαδρόμους των νοσοκομείων...Και αν τελικά κάποιοι ψάχνουν εντονότερα τελευταίως να βρουν την άκρη του νήματος, δεν ξέρω τι θα καταφέρουν.

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Τρίτη παράταση στην περαίωση του έργου

Ακούγεται ότι το ΔΣ της εταιρείας ΚΤΥΠ -Κτιριακές Υποδομές- χορήγησε 3η παράταση στην περαίωση του έργου: "Μελέτη - Κατασκευή οικοδομικών - Η/Μ εργασιών και Προμήθεια - Εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικού και Ξενοδοχειακού εξοπλισμού του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας" κατά 124 ημερολογιακές ημέρες, ήτοι από 15.

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017

Πολλά τα ερωτήματα εν όψει της γενικής συνέλευσης του ΠΦΣ

Καζάνι που βράζει οι φαρμακοποιοί, εν όψει της γενικής συνέλευσης του ΠΦΣ στις 16 του μήνα....Πολλά τα ερωτήματα που θα κατατεθούν και θα πρέπει να απαντηθούν αμέσως.

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017

Nέες θέσεις για ΑΜΕΑ

Εκδόθηκε η 11Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 26/4-8-2017/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριάντα (30) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τράπεζα της Ελλάδος, εκ των οποίων 4 θέσεις αφορούν ΑΜΕΑ ή συγγενείς αυτών.