Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017

Στο νοσοκομείο ξανά ο Παύλος Πολάκης

Στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" μετέβη το πρωί της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης υποβάλλεται σε καρδιολογικές εξετάσεις.

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017

Ποιος κάνει τον έλεγχο;

Μου είπαν ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, η απόφαση Α4β/Γ.Π./οικ.63439, η οποία καθορίζει το πλαίσιο εκπόνησης πολιτικών ψυχικής υγείας και καθορισμό κριτηρίων, προϋποθέσεων, δικαιολογητικών, διαδικασία και κάθε άλλη λεπτομέρεια για έγκριση σκοπιμότητας και χορήγηση άδειας ίδρυσης και άδειας λειτουργίας Μονάδων Ψυχικής Υγείας στον Ιδιωτικό Κερδοσκοπικό και μη Κερδοσκοπικό Τομέα του άρθρου 11 του ν.

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017

Τέχνη στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

΄Οταν η υγεία συνδυάζεται με την τέχνη...τι βγαίνει; Ταινία! Στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και συγκεκριμένα στους χώρους του νεκροτομείου, στην κεντρική είσοδο και στο πάρκινγκ, θα γίνουν τα γυρίσματα της ταινίας μεγάλου μήκους "Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών" του Σύλλα Τζουμέρκα .

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017

Ανησυχητικά νέα για τον διαβήτη

Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νέα για τον διαβήτη, αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας διαβήτη. Η τελευταία εκτιμά ότι το 2015 περίπου 415 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν διαβήτη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017

Όλα στον αέρα...

Στα 330 εκατομ. ευρώ δηλώνει ο ΕΟΠΥΥ ότι ανήλθαν οι υποβολές των Κλινικών το 2016, στα 357 εκατ. ευρώ δηλώνει ο Υπεύθυνος Οικονομικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017

Στο ΚΕΣΥ ο Θανάσης Παπαθανάσης

Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) διορίστηκε από τον γενικό γραμματέας Υγείας ο Θανάσης Παπαθανάσης (φωτό).

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Απάντηση σε κάθε δημοσίευμα για τα νοσοκομεία

Η εντολή που έχει δοθεί στις διοικήσεις των νοσοκομείων είναι σαφής: “θα απαντάτε σε κάθε ρεπορτάζ που σάς αφορά”.Με τον τρόπο αυτό, ο Παύλος Πολάκης θέλει να περάσει το μήνυμα πως διαφυλάσσεται το κύρος των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Η Μαρία Στεφανίδου πρόεδρος της Επιτροπής Ναρκωτικών

Η καθηγήτρια Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Μαρία Στεφανίδου (φωτό), ορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Ναρκωτικών του υπουργείου Υγείας, στη θέση του παραιτηθέντος καθηγητή Σωτήρη Αθανασέλη.

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης

Δρομολογείται η διαδικασία για αναβάθμιση κρίσιμων καρδιολογικών μονάδων στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης.Με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», δημιουργείται Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και ανακαινίζονται η καρδιολογική μονάδα εντατικής θεραπείας και τα μη επεμβατικά εργαστήρια των Β΄ και Γ΄ Καρδιολογικών κλινικών.

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Ζητείται γενικός διευθυντής για το Παστέρ

Θέση γενικού διευθυντή έχει προκηρυχθεί από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους και να κατέχουν τα προσόντα διορισμού σε θέση ερευνητή βαθμίδας Α ́ ή αντίστοιχης βαθμίδας καθηγητή ΑΕΙ.