Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Ξεκίνησαν να ψάχνουν το θέμα

Το χρησιδάνειο δεν το απαγορεύει ο νόμος; Από όσο γνωρίζω επιτρέπει τη δωρεά και όχι το χρησιδάνειο. Το θέμα πάντως έχουν ξεκινήσει να ψάχνουν κάποιοι από το Υπουργείο- και συγκεκριμένα την εταιρεία που παρέδωσε μηχάνημα μεγάλης αξίας σε κεντρική κλινική των Αθηνών για εφτά χρόνια ! Από κει και πέρα το μηχάνημα επιστρέφεται στην εταιρεία.

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Σεμινάριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών στο πλαίσιο της επαγγελματικής εκπαίδευσης των μελών της, διοργανώνει την Δευτέρα στις 19 Ιουνίου 2017, σεμινάριο με θέμα: "Η πορεία του φαρμάκου από το εργαστήριο ως τον πάγκο του φαρμακείου, στην Ελλάδα".

Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017

Τη Δευτέρα η οριστικοποίηση

Τρέχει και δεν φτάνει το προεδρείο του ΠΦΣ να καλύψει τα ασυμμάζευτα των άλλων…βλέπε αναλώσιμα, Ευρωπαίοι ασφαλισμένοι κλπ.

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017

Η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο

Ακούγεται ότι το έργο “Πρόταση Στρατηγικών κατευθύνσεων του Νοσοκομειακού Συγκροτήματος ΓΝΑ Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμιγκ- Παίδων Πεντέλης" ανέλαβε να φέρει εις πέρας η εταιρεία Artius EΠΕ.

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017

Διπλός ο στόχος

Ανοικτή επιστολή-πρόσκληση σε όλα τα Μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων απηύθυνε ο πρόεδρος κ.

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017

Τα σχέδια για το μέλλον του νοσοκομείου

Διοικητικές ανακατατάξεις μαθαίνουμε ότι έγιναν τελευταίως στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν ζητήσει συνάντηση με τον νέο του πρόεδρο, κ.

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017

Διαγωνισμός για την υλοποίηση της πολιτικής ψηφιακής υγείας

Λεφτά υπάρχουν! Τουλάχιστον αυτό δείχνει ένας πρόσφατος διαγωνισμός. Για την υλοποίηση, λέει, της πολιτικής ψηφιακής υγείας, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) προκήρυξε διαγωνισμό για την αγορά 24,2 τόνων υγρών εμφάνισης και 22 τόνων υγρών στερέωσης, προϋπολογισμού 105,000 Ευρώ.

Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017

''Να μη στοκάρετε''

Επίκεινται, λέει, μειώσεις των τιμών αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ για σκευάσματα ειδικής διατροφής και αναλώσιμα σακχαρώδους διαβήτη.

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017

Το θέμα παραμένει στάσιμο

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν...Δεν μου έρχεται κάτι άλλο όταν ακούω για ιατρικό τουρισμό...Ένα θέμα που πάει και έρχεται αλλά μένει στάσιμο.

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Ταχύτητα και ευελιξία...

Μερικές φορές, δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω. Και θα εξηγήσω τι εννοώ. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, με έγγραφό του της 25/1/2017, ενημέρωνε Γενική Κλινική (Δημόσια), ότι για την συμμετοχή της βιβλιοθήκης του νοσοκομείου στο Εθνικό Δίκτυο Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών του ΕΙΕ, οφείλει για το 2016, το ποσό των 4,92 Ευρώ! Ο διοικητής του Νοσοκομείου υπέγραψε απόφαση στις 30/5/2017 για την έκδοση σχετικού εντάλματος πληρωμής συνολικού ποσού 4,92 Ευρώ.