Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Απόφαση μπούσουλας;

Αθωώθηκε τελικά από το Δικαστήριο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καρδίτσας, όπως μάθαμε, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου είχε μηνυθεί από φαρμακοποιό για δυσφήμηση.

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Τους ‘’τα έχουν μαζεμένα’’

‘’Μαζεμένα τα έχουν’’ οι φαρμακοποιοί με τρεις εταιρείες που εμπορεύονται ιατροτεχνολογικά προϊόντα, και πήγαν ολόκληρο φάκελο με περιστατικά που τις αφορούν στην ηγεσία του ΕΟΠΥΥ για ανάγνωση- και όχι μόνο.

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Διαγωνισμός για σεζ λονγκ σε νοσοκομείο;

Ποιο νοσοκομείο; προκήρυξε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάδειξη εταιρείας διάθεσης τηλεοράσεων και καρεκλών τύπου σεζ λονγκ στους ασθενείς το;.

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Αποχωρούν λόγω...υποχρεώσεων

Δεν μπορώ, θα το πω! Παρατηρείται το φαινόμενο σε πολλά συνέδρια/ εκδηλώσεις/ ημερίδες για την υγεία -και όχι μόνο- οι πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες που καλούνται για να συμμετάσχουν σε παρουσιάσεις, στρογγυλά τραπέζια και πάνελ, μόλις τελειώσουν τους μονολόγους τους, να αποχωρούν δηλώνοντας πάντα ότι έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Έδεσε το γλυκό,,,

'Οπως το βλέπω, σε λίγο κλινικάρχες και λογιστές θα τα σκίσουν τα πτυχία τους με το σύστημα πληρωμών που επικρατεί. Μόλις πριν μερικές μέρες, δηλαδή το 2017, με Υπουργική απόφαση του 2015, προσδιορίζονται οι αποδέκτες για δαπάνες του 2014 (!) και κάθε υπερβάλλον πόσο περικόπτεται.

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Μετατέθηκε η ΓΣ της Ένωσης Συνταξιούχων Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών Ελλάδας

Για τις 29 Μαΐου μετατέθηκε τελικά η γενική συνέλευση της Ένωσης Συνταξιούχων Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών Ελλάδας, καθώς η προηγούμενη που είχε οριστεί δεν έγινε λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Προβληματισμός στον κλάδο

Όλοι, δηλαδή οι εμπλεκόμενοι με τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, περίμεναν λίγο πριν, λίγο μετά το φετινό Πάσχα την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, βάσει του κατηγορητηρίου που έχει συνταχθεί και μιλά για καρτέλ στον κλάδο.

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Πού ‘ναι, πού ΄ναι το δαχτυλίδι;

Πού 'ναι..πού ‘ναι το ενδοσκόπιο- κατά το πού ‘ναι, πού ‘ναι το δαχτυλίδι...θα το πάνε σε λίγο στα νοσοκομεία. Όπως μαθαίνουμε, τρέχουν και δεν φτάνουν στα νοσοκομεία της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου, γιατί χάνονται -και δεν ξαναβρίσκονται!- τα ενδοσκόπια.

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Τι γίνεται με τις αμπούλες;

Τι γίνεται με τις αμπούλες ναρκωτικών; Οι νοσηλευτές ψάχνονται, γιατί σε κάποια νοσοκομεία τα φαρμακεία ζητούν πίσω τις χρησιμοποιημένες αμπούλες για να δώσουν καινούριες, ενώ άλλες μονάδες δεν τις ζητούν! Μήπως θα έπρεπε, λέει η άσχετη, εν προκειμένω εγώ, να βγει μία διευκρινιστική νομοθετική διάταξη, έτσι ώστε να ενημερωθούν οι αρμόδιοι και να την ακολουθήσουν κατά πόδας; Το λέω, διότι ήδη οι συνθήκες στα νοσοκομεία δεν είναι άσχημες αλλά τρισάθλιες και δεν υπάρχει λόγος να δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο η κατάσταση για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Ξέχασε να το πληρώσει

Το Γ΄ Τμήμα του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης, μάθαμε ότι υποχρέωσε το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας να καταβάλει σε μία εταιρεία από την οποία προμηθεύτηκε ιατρικό υλικό το ποσό των 80.