Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Μυρίζει...διάσπαση

Διάσπαση μου μυρίζει...στους κόλπους των ιατρικών επισκεπτών. Ακούγεται ότι υπάρχει πολύ γκρίνια μεταξύ τους και κάποιοι αποδίδουν ευθύνες στην ηγεσία της Ομοσπονδίας ότι θα μπορούσαν με την κατάλληλη πίεση να φρενάρουν μερικά κυβερνητικά "φοροεισπρακτικά" μέτρα.

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Ζητούν έλεγχο τιμών στα τρόφιμα ειδικής διατροφής

Τον έλεγχο τιμών στα τρόφιμα ειδικής διατροφής φαίνεται να ζητούν κάποιοι, ίσως γιατί οι διαφορές τιμών με αντίστοιχα σκευάσματα του εξωτερικού είναι πολύ μεγάλες.

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Πέθανε ο καθηγητής Σωτήρης Ράπτης

Απεβίωσε ο καθηγητής και ιδρυτής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη (ΕΚΕΔΙ) Σωτήρης Ράπτης.

Τρίτη, 09 Μαΐου 2017

Και πάλι στην Ελλάδα

Και πάλι εδώ, δίνοντας εμμέσως πλην σαφώς ψήφο εμπιστοσύνης στους Έλληνες νοσηλευτές. Όπως μάθαμε, το Cambridge University Hospital θα βρίσκεται ξανά στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα για την εξεύρεση νοσηλευτικού προσωπικού.

Δευτέρα, 08 Μαΐου 2017

Ετοιμάζεται για πιστοποίηση από τον FDA

Αθόρυβα... ακούγεται ότι ελληνική εταιρεία (χωρίς ξένα κεφάλαια) ετοιμάζεται για πιστοποίηση από τον FDA -τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, μια διαδικασία που την προετοιμάζει την τελευταία διετία.

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2017

Θα τα λύσουν;

Ακούστηκε ότι κάτι περισσότερο από 200 άτομα- συγκεκριμένα 236- είναι συνολικά οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στη διαδικασία αξιολόγησης για φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, Ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2017

Καλά νέα για φαρμακοβιομηχανία

Πολύ καλά τα νέα που ακούγονται για φαρμακοβιομηχανία, ενώ τα πιο ενθαρρυντικά λόγια ακούγονται από το προσωπικό. Το οποίο, έχει να το λέει ότι οι συνθήκες εργασίας ακόμη και για τον τελευταίο εργαζόμενο είναι άριστες.

Πέμπτη, 04 Μαΐου 2017

Ξεπουλούν παλιά αποθέματα παρωχημένης τεχνολογίας...

Τελικά, τα πάντα γυρνάνε γύρω από την τιμή. Όπως φαίνεται, αυτό ισχύει, ακόμη και αν αφορά την υγεία. Η τεχνολογία, λέει, των ενδοστεφανιαίων προσθέσεων και μπαλονιών αγγειοπλαστικής αξιολογείται μόνο από την τιμή ! Ακούγεται λοιπόν, ότι κάποιοι ξεπουλούν παλιά αποθέματα παρωχημένης τεχνολογίας.

Πέμπτη, 04 Μαΐου 2017

Πρωτοβουλία που αξίζει πολλά

Όταν τα νέα είναι καλά, όχι μόνο πρέπει να λέγονται αλλά και να κοινοποιούνται, ιδίως σήμερα που οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες και ακόμη δυσκολότερες για τα άτομα νεαρής ηλικίας.

Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017

Ενθαρρυντικά νέα για τη φυματίωση

Καλά τα νέα! Στοιχεία από 53 ευρωπαϊκές χώρες, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το ECDC ( Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Ευρώπης),κάτι αντίστοιχο προς το CDC των ΗΠΑ, αναφέρουν ότι από το 2011 έως και το 2015, που ξανάγινε καταγραφή των στοιχείων, η συχνότητα της φυματίωσης, καθώς και οι θάνατοι από τη νόσο, μειώθηκαν έως και 8%.