Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017

Ημερίδες Μεταβολισμού

Το Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων (ΕΚΟΜΕΝ) διοργανώνει σε συνεργασία με το Διαβητολογικό κέντρο του ''ΓΝ Τζάνειο Πειραιά'' τις Ημερίδες Μεταβολισμού.

Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017

Το κλίμα μυρίζει μπαρούτι...

Εσπευσμένα κλήθηκαν αύριο το μεσημέρι οι φαρμακοβιομηχανίες στο Υπουργείο, προκειμένου να συζητηθούν οι τιμές και τα νέα μέτρα.

Τρίτη, 02 Μαΐου 2017

Γιατροί κατά γιατρών

Αυξάνουν και πληθαίνουν οι καταγγελίες στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, γιατρών κατά γιατρών. Οι πρώτοι ισχυρίζονται ότι αρκετοί συνάδελφοί τους καταπατούν με πράξεις τους καθημερινά την ιατρική δεοντολογία πλήττοντας το κύρος και την ηθική που πρέπει να έχει το επάγγελμα τους.

Τρίτη, 02 Μαΐου 2017

Στο στόχαστρο μπαίνουν τα γενόσημα που παρασκευάζονται στην Ινδία

Εξελίξεις αναμένονται στα γενόσημα, καθώς λέγεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση- και συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Γραφείο φαρμάκων (European Medicines Agency)- έχει διαπιστώσει ελλιπή έλεγχο σε πληθώρα φαρμάκων τα οποία παρασκευάζονται από μικρές εταιρείες στην Ινδία με τη μορφή των generics (Φαρμακευτικά Αντίγραφα Πρωτοτύπων Φαρμάκων).

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Τα σουηδικά έχουν πέραση!

Δουλειές με φούντες έχουν οι καθηγητές εκμάθησης σουηδικών, καθώς πολλοί είναι οι 'Ελληνες γιατροί- και όχι μόνο -που σκοπεύουν να αναζητήσουν΄στο ευρωπαϊκό κράτος την επαγγελματική τους τύχη.

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Τι μπορεί να κρύβει μία δωρεά;

Τελικά μάλλον έχουμε χάσει λίγο το μπούσουλα με τις έννοιες των λέξεων. Και τι εννοώ; Δεν ξέρουμε πότε μιλάμε για δωρεά, πότε για χορηγία, ποιος ο σκοπός, που καταλήγουν και ποιο το αποτέλεσμα της οικονομικής στήριξης.

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

ΠΕΙΚ: Διερευνά τη δυνατότητα συνεργασίας

Τη δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα υγείας, με την Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Βιομηχανιών, διερευνά η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ).

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Στο Εφετείο Αθηνών εκδικάζεται η αγωγή

Στις 11 σήμερα, λέει, εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών η αγωγή που έχει κάνει η Ομοσπονδία Σωματείων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος κατά των ιδιοκτητών κλινικών, καθώς δουλεύουν στον "αέρα" χωρίς καμία σύμβαση εργασίας, η οποία έχει λήξει από το 2015.

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Μέχρι 25 Μαίου η προσφυγή στο ΣτΕ

Μέχρι 25 Μαΐου έχει χρόνο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών να κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του νόμου που θέλει να φορολογούνται τα εταιρικά αυτοκίνητα.

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν καινούργια ΜΗΣΥΦΑ

Ετοιμάζονται που λέτε καινούργια Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα να βγουν στην αγορά, όχι αύριο αλλά μέσα στο καλοκαίρι. Αίσθηση πάντως, ακούγεται ότι θα προκαλέσει ένα σκεύασμα που ετοιμάζει ο leader στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης, ο οποίος για να διατηρήσει την πρωτιά του - που μπορεί στη συγκεκριμένη κατηγορία να είναι και πάνω από 60%- θα καινοτομήσει με το εν λόγω σκεύασμα.