Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017

Σκέφτομαι μερικές φορές πόσο πίσω τελικά είμαστε ως χώρα!!!

Αν και ανεπτυγμένη (και όχι αναπτυσσόμενη)! ή μήπως τελικά αυτό δεν ισχύει; Απλώς ορισμένα πράγματα πονάνε περισσότερο όταν για παράδειγμα αυτά αφορούν θέματα υγείας! Άκουσα λοιπόν ότι ο μέσος όρος εμβολιασμού των ενηλίκων στην Ελλάδα φθάνει το 40%, όταν ο αντίστοιχος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 60%.

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017

Η αγορά...η ελληνική!!!

Είναι μικρή και όλα… μα όλα μαθαίνονται αργά ή γρήγορα...Δεν είναι δυνατόν όταν το ημερήσιο νοσήλιο στις κλινικές είναι περί τα 37 ευρώ να εμφανίζεται κάποιος και να ζητά το διπλό.

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017

Πρώην Υπουργός λύνει το σταυρόλεξο των κλινικών!

Αύριο πρόκειται να γίνει η συνέντευξη που έχει δρομολογήσει η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών (στην Αθήνα) με θέμα το νέο ασφαλιστικό και τις διατάξεις που αφορούν τις σχέσεις με τους ιατρούς.

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017

Γενική σύναξη έχουν το Σάββατο οι γιατροί της Αθήνας...με θέμα τι άλλο το ασφαλιστικό!

Μάθαμε ότι έγινε και σχετική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το σχετικό θέμα...Το ζητούμενο είναι πόσοι θα αφήσουν τον καναπέ τους.

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017

Συγκινήθηκα όταν το έμαθα...

Eπιβεβαιώνοντας ότι ο εθελοντισμός...δεν είναι απλά μια επιλογή είναι φιλοσοφία ζωής. Ακουσα λοιπόν ότι τα μέλη των συλλόγων αποφοίτων των Πανεπιστημίων Columbia, Yale και NYU, προσέφεραν στην Ενωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Rett "ΆΓΓΕΛΟΙ ΓΗΣ" ένα χρηματικό ποσό.

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων 2017

Το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων είναι: "Με την έρευνα, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες!"Η Πανελλήνια Ένωση Σπάνιων Παθήσεων θα βρίσκεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στις 28 Φεβρουαρίου 2017 (ώρα 17:00) όπου και θα παρουσιάσει το έργο της.

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017

Αθέμιτος ανταγωνισμός από Οδοντιάτρους;

Καμπάνες κτυπούν οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι προς κάποια μέλη τους που παραβιάζουν τον Δεοντολογικό Κανονισμό, όσον αφορά τις διαφημίσεις που κάνουν, οι οποίες οδηγούνε σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Δεν φτάνουν τα τόσα προβλήματα που έχουμε ως χώρα...πρωταγωνιστούμε -πανευρωπαϊκά - και στην παχυσαρκία!

Ενα θέμα που έχει προβληματίσει όλους τους επαγγελματίες υγείας και για το οποίο πρόκειται να συζητήσουν στις 3-4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα στο πλαίσιο του 5oυ Πανελλήνιου Συνεδρίου της Έδρας UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Διημερίδα με θέμα: "Επικαιροποιημένα δεδομένα στη διερεύνηση των αιματολογικών νοσημάτων στην εποχή των σύγχρονων θεραπειών"

Μέσα από τη συνεργασία, αναμφίβολα μπορούν να προκύψουν και πολλά και ουσιαστικά! Iδίως όταν μιλάμε για θέματα υγείας! Και ευτυχώς που κάποιοι φορείς το ξέρουν καλά αυτό.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Προκήρυξη θέσεων από το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο

Προκήρυξη θέσεων έχει κάνει το υπό ανέγερση Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο που γίνεται στη Κύπρο...και το σχετικό έγγραφο κυκλοφορεί και εδώ στους διαδρόμους των μονάδων υγείας.