Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Άσχημα μαντάτα για το κάπνισμα

'Ασχημα τα μαντάτα που μας στέλνει η πρόσφατη έκθεση για το κάπνισμα από το National Cancer Institute των ΗΠΑ. Περίπου 6 εκατ.

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Καθυστέρηση στο πρωτόκολλο παραλαβής

Λες και όλα πήγαιναν καλά, και απλώς δημιουργήθηκε ένα θεματάκι, που αργά ή γρήγορα θα λυθεί!Κάποιοι σύνδεσμοι ενημέρωσαν τα μέλη τους ότι λόγω της αποχώρησης κάποιων υπαλλήλων που εργάζονταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου από το κέντρο ελέγχου του ΕΟΠΥΥ υπάρχει μια σχετική καθυστέρηση στο πρωτόκολλο παραλαβής.

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Η Μονάδα Χειρουργικής Ημερήσιας Νοσηλείας, αποχαιρετά το κεντρικό κτίριο του ''Αγίου Σάββα''

Μετά από 11 χρόνια λειτουργίας, με 14.200 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν και χειρουργήθηκαν με αποτελέσματα καλύτερα των πιο σημαντικών ξένων κέντρων, η πρώτη πιστοποιημένη πρότυπη Μονάδα Χειρουργικής Ημερήσιας Νοσηλείας, αποχαιρετά το κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου Αγίου Σάββα.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία συμμετέχει σε αγώνες δρόμου

Αυτά τα νέα που ακολουθούν θα πρέπει να προβάλλονται κατά τη γνώμη μου ποικιλοτρόπως...γιατί πραγματικά αξίζουν πολύ περισσότερο από άλλες "πιασάρικες" ειδήσεις.

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Την Τρίτη συζητείται η προσφυγή των Ελλήνων φαρμακοποιών

Την ερχόμενη Τρίτη, μάθαμε ότι συζητείται η προσφυγή των Ελλήνων φαρμακοποιών κατά του "ιδιοκτησιακού", στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου και θα γίνει παρέμβαση με ομιλία τους.

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Θέματα που θα συζητηθούν στην PGEU

Ακούσαμε ότι η Κυπριακή αντιπροσωπεία ζητά να μάθει για την ελληνική πρόταση -των φαρμακοποιών- που αφορά τις υπηρεσίες φαρμακείου και κατατέθηκε στην Επιτροπή για την Φαρμακευτική Δαπάνη πρόσφατα.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Στις Βρυξέλλες ο κ. Κ. Λουράντος για τα working group της PGEU

Μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ που είχε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κ. Λουράντος φεύγει για Βρυξέλλες όπου θα πραγματοποιηθούν τα working group της PGEU, ενώ θα συγκληθεί η εκτελεστική της επιτροπή για διαφορά πανευρωπαϊκά θέματα του κλάδου αλλα και προβλήματα των κρατών μελών.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Οι Ιατρικοί Επισκέπτες ψηφίζουν!

Το προσεχές Σάββατοκύριακο έχουν οριστεί οι εκλογές στο Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος και η διορία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων λήγει σήμερα! Οι εκλογές του Σωματείου θα διεξαχθούν το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ οι ώρες των εκλογών είναι: το Σάββατο 11.

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Ποια αλληλεγγύη;

Τελικά το παραδέχτηκα: Μόνοι μας τρώμε τις σάρκες μας.....για ποια αλληλεγγύη μιλάμε; Και θα σας πω ευθύς αμέσως... Ανήμερα των Φώτων, επίσημη αργία του Κράτους, που καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, ιδιωτικές επιχειρήσεις τιμούσαν την αργία παραμένοντας κλειστά, κάποιοι φαρμακοποιοί -ελάχιστοι αλλά δεν έχει σημασία- σε μία κεντρική οδό νοτίων προαστίων, κράτησαν τους σταυρούς αναμμένους, που διαφήμιζαν εκπτώσεις και ωράρια λειτουργίας «καθημερινά πλην Κυριακής».

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Αγγελίες για γιατρούς στη Βρετανία

Καλά, αυτή η Αγγλία δεν έχει γιατρούς ή έχει τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στους Έλληνες επιστήμονες; Τι να πω; Πάλι κυκλοφορούν αγγελίες που νοσοκομεία της Αγγλίας ψάχνουν για Επιμελητές Ουρολόγους, Δερματολόγους και Ακτινολόγους.