Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016

Πρωτοβουλία για την Υγεία

"Υγεία: Απαραίτητες και Επείγουσες Μεταρρυθμίσεις" είναι το θέμα της ανοιχτής συζήτησης εργασίας, την οποία διοργανώνει την Τρίτη 15 Νοεμβρίου η "Πρωτοβουλία για την Υγεία και την Κοινωνική Πολιτική".

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016

Υποτροφίες για νέους Αιματολόγους

Είναι από τα νέα που πραγματικά χαίρεσαι να ακούς, αφού δίνουν μία νότα αισιοδοξίας! Το ΔΣ της ΕΑΕ (Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία), λοιπόν, αποφάσισε να χορηγήσει υποτροφίες για νέους Αιματολόγους, με σκοπό να υποστηριχθούν δραστήρια Αιματολογικά Τμήματα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ελλιπούς στελέχωσης.

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016

Θα δουν τι θα κάνουν με τις εξελίξεις στην αγορά του φαρμάκου

Eνημερωτική μεν ...να δούν τι θα κάνουν δε με τις εξελίξεις στην αγορά του φαρμάκου. Πρόκειται για τη συνάντηση που έχει κλείσει ο Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας σε συνεργασία με το Σωματείο Εργατουπαλλήλων στην φαρμακοβιομηχανία Φαμάρ.

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται στην Ελλάδα

Σε κατάσταση αμόκ, βρέθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κ. Λουράντος το Σαββατοκύριακο, καθώς στο Facebook του έκαναν τρολαρίσματα εις βάρος του.

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Έλληνας συμμετέχει στο ΔΣ

Mπράβο! Τέτοια νέα πρέπει κάποια στιγμή να παίρνουν και την αξία που τους αναλογεί! Κάτι που συμβαίνει στο εξωτερικό…τη στιγμή που στην Ελλάδα όλοι σφυρίζουν! Στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ορθοδοντικής (FEO) που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2016 στη Φλωρεντία της Ιταλίας, έλαβαν χώρα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο 2016-2018.

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Δημοσιεύτηκε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων

Αναρτήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων.Περιλαμβάνει 612 νέα σκευάσματα και προβλέπεται πως η δαπάνη που θα προκύψει από την ένταξη νέων φαρμάκων, σε ό,τι αφορά τον εφοδιασμό των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, δεν επιβαρύνει πρόσθετα ούτε τον προϋπολογισμό, καθώς ενεργοποιείται ο μηχανισμός αυτόματης επιστροφής (clawback) στην υπέρβαση της φαρμακευτικής τους δαπάνης.

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Με κριτήριο το βαλάντιο

Το ξέρατε ότι ο Νομός Θεσσαλονίκης έχει περισσότερα φαρμακεία από όσα έχει όλη η Αυστρία; Εγώ πραγματικά όταν το έμαθα από έγκυρη πηγή έμεινα άναυδη.

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Ποιανού η τσέπη θα αποζημιώσει τις νέες εξετάσεις;

Όλοι οι πάροχοι πιέζουν για να αυξηθεί ο προϋπολογισμός μετά και από την τελευταία απόφαση του Υπουργείου Υγείας για τις 86 Ιατρικές πράξεις που πλέον θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά όπως φαίνεται θα μείνουν με την πίεση στο χέρι! Λόγω του κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, κάθε υπέρβαση αυτού συνεπάγεται και επιστροφή χρημάτων από τα Εργαστήρια (claw back).

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Η επένδυση που δεν πουλιέται!

Για να "πιάσεις" τα λεφτά μιας επένδυσης που έχεις κάνει.... νομίζω ότι πρέπει να συντρέχουν και κάποιες προϋποθέσεις, σύμφωνα με τα λίγα οικονομικά που ξέρω.

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Λειτουργεί χωρίς να ξεφεύγει από το στόχο

Το Παράρτημα Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας από την ίδρυσή του το 2010 -χρονιά έναρξης της οικονομικής κρίσης- μέχρι και σήμερα λειτουργεί δίχως να επηρεαστεί ή να παρεκκλίνει από τον στόχο του.