Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Πότε θα φθάσουν τα τιμολόγια στα λογιστήρια;

"Τα λεφτά υπάρχουν αλλά δεν έχουν φθάσει ακόμη στα λογιστήρια".... Δηλαδή, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Και οι προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων που ακούν τα παραπάνω, όταν παίρνουν τηλέφωνο για να μάθουν πότε θα πληρωθούν, βρίσκονται στα κάγκελα.

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Έκρυθμη κατάσταση

Έκρυθμη ακούγεται ότι είναι η κατάσταση στα ενδότερα της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, με τη μειοψηφία να αντιδρά έντονα κατά του Δ.

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Νέες συστάσεις για τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων από τα παιδιά

Αφού αντιγράφουμε που αντιγράφουμε...μήπως θα έπρεπε να κάνουμε copy paste και το κάτωθι;Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, λέει, δημοσίευσε νέες συστάσεις προκειμένου να βοηθήσει γονείς και παιδιά σχετικά με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων με οθόνη από τα παιδιά.

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Μπορείς να κάνεις μποϊκοτάζ;

Αναρωτιέμαι: Μπορείς να κάνεις μποϊκοτάζ σε μία εταιρεία με την οποία συνεργάζεσαι...επειδή η τελευταία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της στην προώθηση -όχι όλων- ενός προϊόντος που διαθέτει; Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν μπορείς, διότι όταν μιλάς για ελεύθερη αγορά.

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Συναντήσεις παρόχων για κατάθεση προτάσεων

Συναντήσεις παρόχων υγείας έγιναν στο Υπουργείο Υγείας για την κατάθεση προτάσεων, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του «Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – Ηπιόνη».

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Ο χρόνος εκπνέει τέλος του μήνα!

Το είχαμε ξαναπεί, ότι ιδίως σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα στη Θεσσαλία, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος, τα κτηνιατρικά προϊόντα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία σημαντική πηγή εσόδων για τα φαρμακεία.

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Η ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη

Εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού με θέμα τη ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη έχουν ξεκινήσει από το Γ.Ν.Α ΚΑΤ με την υποστήριξη- επιστημονική αρωγή της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Δεύτερη αποπομπή Γιαννόπουλου από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Για δεύτερη φορά, μέσα σε έξι μήνες, αποπέμπεται ο Θανάσης Γιαννόπουλος από τη θέση του προέδρου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Τι θα ισχύσει τελικά;

Μία άποψη λέει ότι οι συμφωνίες είναι για να σπάνε.... ενώ κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ακριβώς το αντίθετο. Θα δούμε τι τελικά θα ισχύσει στη δέσμευση που πήρε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ προς τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών -και των μεγάλων και των μικρών- ότι δηλαδή θα εισηγηθεί στο Δ.

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Ποιος θα πληρώνει τις σταδιακές μικρές βελτιώσεις στην επιβίωση;

Διάβασα ότι μία πολυεθνική ετοίμασε ένα φάρμακο για τον καρκίνο, που μετά από έρευνα που έγινε σε ασθενείς είχαν διάμεση επιβίωση 13,8 μήνες, δηλαδή 27% καλύτερα από τους 9,6 μήνες που προσέφερε το αντίστοιχο ανταγωνιστικό φάρμακο.