Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας

Κατά το ρητό "η συντομότερη οδός είναι η ευθεία" ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ετοιμάζει συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων της υγείας, την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016.

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Μεγαλεπήβολα σχέδια

Mεγαλεπήβολα, λένε ότι είναι τα σχέδια για την προώθηση του αναλγητικού Algon. Τη διανομή και την προώθησή του ανέλαβε πέρυσι η Valeant/ PharmaSwiss Hellas Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας από την ελληνική Lavipharm.

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Μπορεί να συνδυαστεί το φάρμακο με το γάλα;

Λένε ότι τα ετερώνυμα έλκονται και μάλλον έτσι είναι! Tι σχέση λοιπόν μπορεί να έχει το φάρμακο με το γάλα; Καμία! Τώρα βέβαια, αν ψάξουμε λίγο τους μετόχους που βρίσκονται στις εταιρείες φαρμάκου ή στις ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες θα ανακαλύψουμε πολλά διαμάντια.

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Κάτι κινείται στον ΕΟΠΥΥ

Kάτι γίνεται στον ΕΟΠΥΥ. Κάτι δείχνει να κινείται. Έπονται αλλαγές με στόχο (τι άλλο) την περιστολή της συνταγογράφησης : Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου 2016 θα έχουν εφαρμοσθεί περιορισμοί που θα αφορούν: την υπέρβαση συνταγογράφησης σε σχέση με το μέσο κόστος παραπεμπτικού ανά ειδικότητα και ανά ICD-10, το "κλείδωμα" του ΑΜΚΑ του ασθενούς ως προς την επαναληψιμότητα των ιδίων εξετάσεων (Το Iatronet σας είχε προετοιμάσει εγκαίρως για αυτές τις εξελίξεις).

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Αναστολή λειτουργίας ιδιωτικού μαιευτηρίου στη Βόρεια Ελλάδα

Αυτή τη φορά τα άσχημα νέα έρχονται από τη Βόρειο Ελλάδα. Μας είπαν ότι ανέστειλε τη λειτουργία του ένα ιδιωτικό μαιευτήριο μικρής δυναμικής μεν αλλά με σοβαρή επιχειρηματική παρουσία.

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας για τα δεδουλευμένα

Και νέα "παράσταση διαμαρτυρίας" ακούγεται ότι ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική κλινική Νέον Αθήναιον την προσεχή Τετάρτη, για τα δεδουλευμένα τους.

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η διαδικασία κατάθεσης των τιμολογίων από τους παρόχους υγείας για να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Σκέψεις για πώληση εργοστασίων;

Σκέψεις να πουληθούν τα εργοστάσια του εξωτερικού, αλλά όχι τα ελληνικά, κάνει η διοίκηση της Φαμάρ; Αυτό τουλάχιστον σιγοψιθυρίζεται στην αγορά.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Με αρμοδιότητα την πρωτοβάθμια φροντίδα, ο Σταμάτης Βαρδαρός

Ο πολιτικός επιστήμονας Σταμάτης Βαρδαρός (φωτό), ορίστηκε από τον υπουργό Υγείας αναπληρωτής γενικός γραμματέας.Έχει ως ειδική αρμοδιότητα την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, με ρόλο την υλοποίηση και τον συντονισμό των δράσεων για τη μεταρρύθμισή της.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μάρκου νέος πρόεδρος του ΚΕΣΥ

Συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), η οποία εξέλεξε το νέο προεδρείο.Πρόεδρος είναι ο καθηγητής Ενδοκρινολογίας του πανεπιστημίου της Πάτρας Κώστας Μάρκου, με αντιπρόεδρο τη Χρυσούλα Νικολάου, καθηγήτρια Βιοπαθολογίας του πανεπιστημίου της Αθήνας.