Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Σε συζητήσεις για ανταλλαγή τμημάτων Sanofi και Boehringer Ingelheim

Σε συζητήσεις για την ανταλλαγή τμημάτων βρίσκονται σε παγκόσμιο επίπεδο η Sanofi με την Boehringer Ingelheim. Συγκεκριμένα, η Sanofi σκοπεύει να παραδώσει τα κτηνιατρικά της προϊόντα που αποτιμώνται σε 11,4 δισ.

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

Αναζητείται άμεσα λύση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή συνάντηση ανάμεσα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και στο διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές -έως 31/12/2011- οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 300 εκατ.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Nurofen: Τι γίνεται στην Ελλάδα;

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας μπορεί να απαίτησε από τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία Reckitt Benckiser να αποσύρει από τα φαρμακεία της χώρας το σκεύασμά της, Nurofen, με το αιτιολογικό ότι παραπλανά τους καταναλωτές -κατηγορείται ότι διαθέτει το ίδιο προϊόν, το Nurofen, για διαφορετικά συμπτώματα και σε διαφορετικές μάλιστα τιμές- αλλά εδώ δεν φαίνεται, τουλάχιστον επί του παρόντος, να ανοίγει ρουθούνι.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Εκλογές στον Σύλλογο Φαρμακοϋπαλλήλων Αθήνας

Σε ρυθμό εκλογών βρίσκεται ο Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Αθήνας που απαριθμεί περί τα 3.500 μέλη. Βέβαια, όπως μάθαμε, αυτοί που τελικά θα ψηφίσουν δεν θα ξεπεράσουν τα 1.

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Φάκελος μετ’ εμποδίων

Αληθεύει ότι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) για να εγκρίνει ένα φάκελλο χρειάζεται πρωτίστως παράβολο αξίας 5.000 ευρώ.

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Περιμένοντας το νέο Δελτίο Τιμών

Tελικά, το νέο Δελτίο Τιμών θα βγει αυτή την εβδομάδα ή την επομένη; Οι μισοί πάροχοι υγείας ισχυρίζονται ότι θα το έχουμε μέχρι αύριο και οι άλλοι μισοί –στους οποίους συγκαταλέγονται ως επί το πλείστον φαρμακοβιομηχανίες- ότι θα είναι έτοιμο προς δημοσίευση την επόμενη εβδομάδα, γιατί υπάρχει νομική εμπλοκή.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015

Αποεπενδύσεις εν όψει

Nέες πολυεθνικές αποχωρήσεις φημολογούνται από τον χώρο του φαρμάκου -όχι από τις φαρμακοβιομηχανίες- καθώς πλέον οι διοικήσεις τους δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο την ασυνέπεια του Δημοσίου, όσον αφορά την αποπληρωμή των οφειλών που έχει προς αυτές.

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015

Τρέχουν και δεν φτάνουν

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι πάροχοι υγείας για να καταθέσουν αγωγές κατά των ασφαλιστικών ταμείων. Γιατί; Διότι στις 31Δεκεμβρίου παραγράφονται τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων για τιμολόγια του 2010 (πενταετία).

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015

Λίστα παραπόνων

Λίστα παραπόνων από αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες -και όχι μόνο- που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα παρέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, που πρόσφατα επισκέφτηκε την Ελλάδα.

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015

Επί τάπητος η ανάγκη επανεξέτασης της εθνικής πολιτικής υγείας

Από τις 10 έως και τις 12 Δεκεμβρίου πρόκειται να διεξαχθεί στην Αθήνα το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας.