Σε συζητήσεις για την ανταλλαγή τμημάτων βρίσκονται σε παγκόσμιο επίπεδο η Sanofi με την Boehringer Ingelheim. Συγκεκριμένα, η Sanofi σκοπεύει να παραδώσει τα κτηνιατρικά της προϊόντα που αποτιμώνται σε 11,4 δισ. ευρώ στην Βοehringer και η τελευταία ως αντάλλαγμα θα δώσει καταναλωτικά προϊόντα υγείας που αποτιμώνται στα 6,7 δισ. ευρώ.

Η Boehringer Ingelheim θα πληρώσει επίσης στην Sanofi το ποσό των 4,7 δισ. ευρώ σε μετρητά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συνολικό ύψος της συναλλαγής θα φθάσει τα 22,8 δισ. ευρώ.

Το νέο αυτό απόκτημα θα επιτρέψει στη Sanofi να γίνει ο νούμερο ένας παίκτης στα καταναλωτικά προϊόντα υγείας -άρα στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα- με παγκόσμιο μερίδιο αγοράς κοντά στο 4,6% Στις βασικές της προτεραιότητες είναι να βελτιώσει τη θέση της στη Γερμανία και την Ιαπωνία, όπου η παρουσία της Sanofi CHC είναι περιορισμένη.

Από την άλλη, η Boehringer Ingelheim έχοντας και τη δύναμη της Μerial (είναι η θυγατρική της Sanofi στα κτηνιατρικά) θα μπορέσει να εξελιχθεί στον δεύτερο μεγαλύτερο παίκτη στην παγκόσμια αγορά της υγείας των ζώων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο καφές διατηρεί το δέρμα νεανικό [μελέτη]
Η έκθεση σε έντονο νυχτερινό φως αυξάνει τις πιθανότητες για νόσο Alzheimer [μελέτη]
'Εναρξη καπνίσματος πριν τα 18 συνδέεται με αναπνευστικά συμπτώματα πριν τα 28 [μελέτη]