Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015

Καιρός να αλλάξει η απαρχαιωμένη νομοθεσία

Ε! έφθασε πια ο καιρός να αλλάξει η απαρχαιωμένη νομοθεσία, λέει ο ιατρικός κόσμος της χώρας. Και μάλλον έτσι είναι, καθώς η νομοθεσία που διέπει τους Ιατρικούς Συλλόγους πανελλαδικά στηρίζεται σε Βασιλικό Διάταγμα του '57, ενώ η νομοθεσία που αφορά τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο θεσπίστηκε το 1977.

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015

Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας ζητά η ΠΟΙΕ

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό έχει ζητήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών, και όπως μαθαίνουμε ο στόχος είναι να γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα, διαφορετικά έχουν διαμηνύσει οι τελευταίοι ότι θα μπουν στο Υπουργείο απρόσκλητοι.

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015

Βράβευση συντάκτη του Iatronet

Στη βράβευση του συντάκτη μας Δημήτρη Καραγιώργου, προχώρησαν την Τρίτη τρεις μη κυβερνητικές οργανώσεις για το AIDS.Η “Θετική Φωνή”, το “Κέντρο Ζωής” και η “Praksis” τίμησαν τον συντάκτη για μία δημόσια συγνώμη που είχε ζητήσει πριν από μερικούς μήνες, για τον ρόλο που είχαν διαδραματίσει τα ΜΜΕ κατά τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών, το 2012.

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Ολοένα και αυξάνεται ο ανταγωνισμός για τα φάρμακα...

Ο ανταγωνισμός στο φάρμακο είναι μεγάλος και αναμένεται να οξυνθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Οι γνώστες της αγοράς πιστεύουν ότι τελικά αυτοί που θα αντέξουν θα είναι όσοι έχουν πετύχει τα προηγούμενα χρόνια πλήρως καθετοποιημένη δομή.

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Η μεταβίβαση που φέρνει έσοδα

Όταν μία φαρμακοβιομηχανία έχει ένα φάρμακο -εν προκειμένω γενόσημο- και δεν πουλά ή διαφορετικά… συμβαίνει αυτό διότι το έχει απενεργοποιήσει καθώς έχει άλλες προτεραιότητες, τι κάνει για να της φέρει κέρδη; Το μεταβιβάζει σε μία άλλη επιχείρηση με την οποία συνάπτει συνεργασία, ότι θα συνεχίσει να το παράγει.

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Διαβεβαιώσεις μέσω απολύσεων...

Mέχρι σενάρια προσομοίωσης κλήθηκαν να συντάξουν οι ιατρικοί επισκέπτες που αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητο φορέα –κάτι ακούγεται πως ήταν η ΙCAP– για λογαριασμό τριών πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών.

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Απολύσεις από τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες

Τελείωσε η προστασία για τα γενόσημα -με βάση και τις κυβερνητικο-τροϊκανές ανακοινώσεις- ξεκίνησαν και οι απολύσεις από τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, καθώς τα κόστη πια δεν βγαίνουν.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Ο ΠΙΣ θα ζητήσει συνάντηση για τη λειτουργία του ΤΣΑΥ

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό κ. Αν. Πετρόπουλο προτίθεται να ζητήσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με θέμα- τι άλλο- την ύπαρξη και τη λειτουργία του Ταμείου των υγειονομικών (ΤΣΑΥ).

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Διέκοψε τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ο Φιλοκτήτης;

Σε διακοπή της σύμβασής του με τον ΕΟΠΥΥ ακούγεται ότι προχώρησε ο Φιλοκτήτης, το κέντρο αποκατάστασης που ελέγχεται από τον όμιλο Ιασώ, ενώ λέγεται ότι έκλεισε και μία ολόκληρη πτέρυγά του.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Συσκέψεις για την αντιμετώπιση των ραγδαίων ανατροπών στην τιμολόγηση των γενοσήμων

Συσκέψεις επί συσκέψεων πραγματοποιούνται στα επιτελεία των ελληνικών εταιρειών φαρμάκου τις τελευταίες ημέρες, για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν τις ραγδαίες ανατροπές στην τιμολόγηση των γενοσήμων και στο κατρακύλισμα των τιμών των τελευταίων.