Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΟΦ: Αναρτήθηκαν οι τιμές των νέων φαρμάκων

Προχωρούν οι διαδικασίες για την έκδοση του νέου δελτίου τιμών για τα φάρμακα.Οι υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) ολοκλήρωσαν τις σχετικές διαδικασίες και παρέδωσαν στην αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Υγείας τις τελικές προτεινόμενες τιμές των νέων φαρμακευτικών προϊόντων αναφοράς.

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Επίθεση με μολότοφ στην MSD Hellas

Αναστάτωση προκλήθηκε την Παρασκευή στα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας MSD.Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στον προαύλιο χώρο του κτιρίου.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Παραμένει γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας ο Γιάννης Μπασκόζος

Σύμφωνος να παραμείνει στη θέση του, έμεινε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, έπειτα από συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον νέο υπουργό.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Το δίλημμα του Κώστα Λουράντου

Το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων έρχεται ξανά στην επικαιρότητα. Όχι πως υπάρχει κάποια εξέλιξη. Απλά, η επικείμενη έλευση της τρόικας ανακυκλώνει τα όσα έχουν κατά καιρούς ακουστεί, προκαλώντας στην ουσία έναν θόρυβο χωρίς ουσία.

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Σενάριο αναβάθμισης του Ανδρέα Ξανθού

Πιθανή είναι η αναβάθμιση του Ανδρέα Ξανθού στο νέο υπουργικό σχήμα.Σε περίπτωση που ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναλάβει υπουργός Προστασίας του Πολίτη – όπως πιθανολογείται – ο κ.

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Στο μικροσκόπιο τα προαπαιτούμενα της Υγείας, εν όψει επισκέψεων των “θεσμών”

Μεγάλη είναι η λίστα με τα προαπαιτούμενα στον χώρο της Υγείας.Οι εκπρόσωποι των δανειστών επιστρέφουν στη χώρα μας από τον Οκτώβριο , προκειμένου να ελέγξουν την πρόοδο των εξής θεμάτων:Την εφαρμογή νέου συστήματος διορισμού διοικήσεων στα νοσοκομεία.

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Αντίδραση φαρμακοποιών για τη συνάντηση ΝΔ – ΦΑΝΙΕ

Την έκπληξή τους εκφράζουν οι φαρμακοποιοί για τη συνάντηση μεταξύ του τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Χρήστου Κέλλα με αντιπροσωπεία του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος (ΦΑΝΙΕ).

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

“Ένεση” 60 εκατομμυρίων στα νοσοκομεία από τον υπουργό Υγείας

Πρόσφατα, αναφερθήκαμε από τη στήλη αυτή στα αντανακλαστικά του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας.Με έναν πρωτοφανή ζήλο, ο Αθανάσιος Δημόπουλος έχει ασχοληθεί και έχει διεκπεραιώσει μία σειρά θεμάτων, μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Η γραφειοκρατία και ο επίορκος γιατρός του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”

Σε καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους οφείλεται η επιστροφή του επίορκου καρδιοχειρουργού στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σπύρος Κοκκινάκης (φωτό) υποχρεώθηκε να υπογράψει τη σχετική απόφαση.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Τα αντανακλαστικά του κ. Δημόπουλου για το ''Δαφνί''

Σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα στο «Δαφνί», έχει αναλάβει ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας.Έπειτα από τη συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη βελτίωση λειτουργίας των ψυχιατρικών νοσοκομείων, ο κ.