Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Θεόδωρος Τρύφων: Μπούμερανγκ η συνταγογράφηση με δραστική ουσία

Αμφίβολα αποτελέσματα θα έχει η αλλαγή του καθεστώτος συνταγογράφησης με δραστική ουσία, εκτιμά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

Θα έχει...ουρά η ανατιμολόγηση των φαρμάκων;

Θέμα ωρών είναι η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του υπουργού Υγείας Θάνου Δημόπουλου για την τιμολόγηση και ανατιμολόγηση των φαρμάκων.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

“Τρολάρισμα” Κουρουμπλή στους φαρμακοποιούς για τα οφειλόμενα!

Για ανελέητο...τρολάρισμα από τον τέως υπουργό Υγείας στο θέμα της εξόφλησης των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, κάνουν λόγο οι φαρμακοποιοί.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η απόφαση για την τιμολόγηση των φαρμάκων

Υπεγράφη από τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας η απόφαση για την τιμολόγηση των φαρμάκων, με βάση τα όσα προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο.

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015

Δημόπουλος: 90 εκατομμύρια στα νοσοκομεία για τους προμηθευτές

Απόφαση για χρηματοδότηση των νοσοκομείων με 90 εκατομμύρια ευρώ, υπέγραψε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας.Ο Αθανάσιος Δημόπουλος διευκρίνισε τη Δευτέρα ότι το ποσό θα διατεθεί για εξόφληση των προμηθευτών.

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Νέος διοικητής και υποδιοικητής στο ΕΚΕΠΥ

Ο τέως πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου (φωτό), διορίστηκε από τον υπουργό Υγείας νέος διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), στη θέση του παραιτηθέντος από τον περασμένο Απρίλιο Παναγιώτη Ευσταθίου.

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Έρχεται νέος 'κόφτης' στην συνταγογράφηση ακριβών φαρμάκων από το Σεπτέμβριο

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου της Φαρμακευτικής Δαπάνης και Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων, υπό τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ.

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

'Μπουρλότο' έβαλε τη νύχτα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

'Μπουρλότο' έβαλε τη νύχτα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Εγκρίσεις εισαγωγής φαρμάκων με το σταγονόμετρο

Με το σταγονόμετρο καταφέρνουν οι φαρμακευτικές να εισάγουν φάρμακα και πρώτες ύλες, εξαιτίας των ελέγχων κεφαλαίων, καθώς η αρμόδια επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθυστερεί σημαντικά τη διαδικασία εγκρίσεων εισαγωγής.

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Φύγε συ, έλα συ, στο υπουργείο Υγείας

Μεγάλη αναταραχή έχουν ζήσει τις μέρες αυτές οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας, ενόψει της συμφωνίας για νέο μνημόνιο και τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.