Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015

Νέα μέλη στη δευτεροβάθμια επιτροπή ενστάσεων του ΕΟΦ

Άλλαξε από χθες η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ενστάσεων για την υπαγωγή φαρμάκων στη θετική ή την αρνητική λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων του ΕΟΦ.

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015

Η απάντηση του “Ελπίς” για τον ανιψιό του κ. Κουρουμπλή

Δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια τα δημοσιεύματα στα οποία γίνεται λόγος για πρόσληψη συγγενικού προσώπου του υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο “Ελπίς”.

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015

"Ανάσα" στις συναλλαγές οι αναμενόμενοι συμψηφισμοί...

Με "κομμένη την ανάσα", υπό το καθεστώς του ελέγχου κεφαλαίων, επιχειρήσεις που προμηθεύουν το σύστημα υγείας προσβλέπουν σε συμψηφισμούς, για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις νέες παραγγελίες τους.

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015

Αίτημα εξαίρεσης των φαρμάκων από το capital control

Εξαίρεση ολόκληρης της αλυσίδας φαρμάκου από τον έλεγχο κεφαλαίων ζητούν οι φαρμακοβιομηχανίες από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

"Έμφραγμα" στη μισθοδοσία των ιδιωτικών δομών

Τον κίνδυνο να μην πληρωθούν αύριο, αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Ωνάσειο, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το ΚΕΘΕΑ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον ΟΚΑΝΑ, oι ψυχιατρικές δομές αποασυλοποίησης, ως νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που υπάγονται στο υπουργείο Υγείας.

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Επάρκεια φαρμάκων και έλεγχοι, επί τάπητος

Μέτρα για την κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα συζητιούνται από το πρωί στα υπουργικά γραφεία, τα γραφεία φορέων, συλλόγων κλπ.

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Απόδοση τιμής στον καθ. Ι. Παλλήκαρη από την Ινδία

Εκδήλωση προς τιμήν του καθηγητή Οφθαλμολογίας Ιωάννη Παλλήκαρη πραγματοποιήθηκε στο Οφθαλμολογικό Νοσοκομείο Asian Eye Hospital, που βρίσκεται στην πόλη Pune της Ινδίας, την περασμένη Κυριακή 21 Ιουνίου, παρουσία της τ.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Σύρε - έλα της τροπολογίας για τα ληξιπρόθεσμα

"Κόκκαλα" φαίνεται πως έχει αυτή η τροπολογία για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών με την οποία θα νομιμοποιηθούν και οι εξωσυμβατικές προμήθειες των νοσοκομείων.

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

H κατάργηση του διαγωνισμού για τους διοικητές νοσοκομείων...

Πολλούς μήνες το λέγαμε, και τελικά χρειάστηκε μια μόνο στιγμή για να έρθει.Ο λόγος για την παύση των διοικητών των νοσοκομείων, που η Κυβέρνηση ήθελε να έρθει "μαλακά", για να μην χρειαστούν αποζημιώσεις, αφού "το ταμείον είναι μείον".

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Γ. Χρούσος: 37ος μεταξύ των επιστημόνων υψηλού κύρους

Στην 37η θέση κατέταξε η βάση δεδομένων Google Scholar Citations τον καθηγητή της Ιατρικής Αθηνών, Διευθυντή του τομέα Υγείας, Μητέρας- Παιδιού και της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής κ.