Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Δύο νέοι διευθυντές για την Ιαπωνική Takeda

Με δυο ακόμη στελέχη εμπλούτισε πρόσφατα το δυναμικό της η Ιαπωνική φαρμακευτική Takeda.O κ. Σοφοκλής Ρουμπής ανέλαβε διευθυντής Πωλήσεων στα τμήματα Ογκολογίας και Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου, ύστερα από 11ετή προϋπηρεσία στην Boehringer Ingelheim.

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Οι συμβάσεις των παρόχων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;

Μια εσπευσμένη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Παν. Κουρουμπλή, αναμένεται να έχουν αύριο οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών της χώρας.

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Διεθνείς οι ανισότητες πρόσβασης στην υγεία "βλέπουν" ΠΟΥ και Παγκόσμια Τράπεζα

Περίπου 400 εκ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας σε όλο τον κόσμο, και 6% του πληθυσμού σε χώρες χαμηλού και μέσου εισοδήματος, ωθούνται σε περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση προκειμένου να καλύψουν ανάγκες υγείας, επισημαίνουν σε πρόσφατη έκθεσή τους ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Γιατρό ή φαρμακοποιό να διαλέξω;

Μια "προωθημένη" πρόταση κυκλοφορεί τελευταία στους κύκλους των φαρμακοποιών για ενίσχυση της θέσης τους στην αγορά...

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

"Γύρος δεύτερος" για τις ελεγκτικές στην υγεία;

Τους ελέγχους που έχουν ήδη διενεργηθεί από τις ελεγκτικές εταιρίες, "βλέπουν" να επανεξετάζονται από το υπουργείο Υγείας, παράγοντες της αγοράς υπηρεσιών υγείας.

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Και δύο παραπάνω αυξημένα rebate

Μπορεί ο υπουργός Υγείας Παν. Κουρουμπλής να δήλωνε πρόσφατα ότι ενοποιούνται όλα τα rebate της φαρμακοβιομηχανίας σε ένα, όπου η κλίμακα ξεκινά από το πρώτο ευρώ και καταλήγει σε 26% στην ανώτατη κλίμακα, όμως μόνο αυτό ως μέτρο, δεν είναι ικανό να οδηγήσει στον πολυπόθητο στόχο.

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

"Άνθρακες" η πολιτική των γενοσήμων - στο 63% τα καινούρια φάρμακα

Κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες έχουν αυξηθεί από πλευράς αξιών (δηλαδή δαπάνης), τα πρωτότυπα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για θεραπείες των ασθενών, στην εξαετία 2009-2014.

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

ΕΟΦ: Στο μικροσκόπιο οι κανόνες διανομής

Στο μικροσκόπιο του ΕΟΦ μπαίνουν τελευταία οι φαρμακαποθήκες, με τις κυλιόμενες ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρούνται στην αγορά.

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Εμπλουτισμός νέων προσώπων στην ΟΣΦΕ

Δύο νέα πρόσωπα μετέχουν πλέον στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ), μετά τις πρόσφατες εκλογές της.

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015

Οι ακριβές ασθένειες και ο "κλειστός" προϋπολογισμός τους...

Περίπου 700 ασθενείς με ηπατίτιδα C παίρνουν τώρα το τελευταίο αντι-ιικό φάρμακο κατά της ασθένειας, ενώ στον προγραμματισμό του υπουργείου είναι να εφαρμοστεί κλειστός προϋπολογισμός, καθώς η θεραπεία είναι ακριβή και κυμαίνεται μεταξύ 32.