Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015

Η "ερημοποίηση" μεγαλώνει στην πρωτοβάθμια περίθαλψη

Η αποψίλωση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας με τη δημιουργία του ΠΕΔΥ, "φορτώνει" δουλειά στα νοσοκομεία, έχουν παρατηρήσει οι μελέτες των οικονομολόγων της υγείας.

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015

"Μαγειρέματα" σε rebate για κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή

Σε συντελεστή μέχρι 26% θα φτάσει το νέο rebate που προωθεί το υπουργείο Υγείας, με στόχο να αντλήσει επιστροφές που θα φτάσουν τα 156 εκ.

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015

Αναβάθμιση ΗΔΙΚΑ για έλεγχο κόστους στην "πηγή"...

Είκοσι διαφορετικά συστήματα πληροφορικής διαθέτει το σύστημα υγείας της χώρας και όμως κανένα από αυτά δεν επικοινωνεί με το άλλο.

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015

Αυθεντικότητα για οδοντιατρικά και φυτικά φάρμακα

Επεκτείνεται στα οδοντιατρικά και φυτικής προέλευσης φάρμακα η επικόλληση ταινίας γνησιότητας, με πρόσφατη απόφαση του ΕΟΦ, για να πιστοποιείται η αυθεντικότητα και των συγκεκριμένων σκευασμάτων.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015

Ενιαίο rebate αλλά με 150 εκατομμύρια παραπάνω...

Ένα ενιαίο rebate, αντί των ήδη υπαρχόντων που φτάνουν πλέον σε διψήφιο αριθμό, συν το clawback, ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας, για να ξεκαθαριστούν οι επιστροφές από τη φαρμακοβιομηχανία.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Από "κόσκινο" το ΕΚΑΠΤΥ για τις πιστοποιήσεις

Έναν εξαιρετικά δύσκολο έλεγχο "πέρασε" πρόσφατα το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Κουρουμπλής - φαρμακοβιομηχανία: Επί τάπητος η νέα πολιτική φαρμάκου

Απαντήσεις επί των προτάσεών του για τις αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική, περιμένει σήμερα ο υπουργός Υγείας Παν. Κουρουμπλής από τις ενώσεις της φαρμακευτικής βιομηχανίας, προκειμένου άμεσα να θεσμοθετηθούν οι αναμενόμενες αλλαγές.

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Προς νέο πρόεδρο για το ΙΦΕΤ

Νέα διοίκηση στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) μελετά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, και όλα δείχνουν για νέο πρόεδρο τον κ.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Ήσυχος: Αγροτικό και στρατιωτική θητεία από τους γιατρούς

Οι γιατροί θα μπορούν να κάνουν το αγροτικό τους κατά την άσκηση της θητείας τους, δήλωσε από την Λάρισα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Συνταγογράφηση για ... αμαζόνες!

Ιδιαίτερα προβληματική αποδεικνύεται μετά την πρόσφατη ενεργοποίησή της από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση η απόφαση για τα πλαφόν στις εξετάσεις.