Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Η αντίφαση με τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα

Η παρακολούθηση των στοιχείων για τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα προκαλεί προβληματισμό:Από τη μία, έχουμε αριθμό συνταγών – ρεκόρ, οι οποίες εκτιμώνται ετησίως στα 60 εκατομμύρια.

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2015

Από την IMS Health στην MSD

Καθήκοντα Διευθυντή Εμπορικών Λειτουργιών (Commercial Operations Director) στην Merck Sharp & Dohme (MSD) ανέλαβε πρόσφατα ο κ.

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015

Τι θα φέρει ο έλεγχος στο Ινστιτούτο Παστέρ;

Διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο στο Ινστιτούτο Παστέρ ζήτησε ο υπουργός Υγείας Παν. Κουρουμπλής, χθες, από το 2012 μέχρι σήμερα.

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015

Τιμές αναφοράς: Από την ΗΔΙΚΑ στο υπουργείο;

Η έντονη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που διαμορφώνονται οι τιμές αναφοράς, που ορίζουν το ύψος της αποζημίωσης των φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ και το ποσό που καλούνται κάθε φορά να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι για τα φάρμακά τους, πέραν της τυπικής συμμετοχής τους, είναι από καιρό γνωστή στους κύκλους των φαρμακοποιών.

Τρίτη, 05 Μαΐου 2015

IMS Health: Το Top 10 του 2014 στην Ελλάδα

Novartis, Pfizer και Sanofi, είναι οι πρώτες τρεις φαρμακευτικές εταιρίες από πλευράς πωλήσεων στη χώρα μας για το 2014 είτε πρόκειται για την εμπορική, είτε για την παραγωγική δραστηριότητά τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας μελετών IMS Health.

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2015

Συζητήσεις ''αναβάθμισης'' στο Ερρίκος Ντυνάν

Μπορεί από την τριμερή συνάντηση που είχαν με το υπουργείο Εργασίας, εργαζόμενοι και διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν να μην μπόρεσαν να «ξεπεράσουν» το καθεστώς που δημιουργήθηκε μετά τον πλειστηριασμό, όμως τουλάχιστον διασφάλισαν ότι σε περίπτωση απόλυσης θα πάρουν αποζημιώσεις ανάλογες του συνολικού χρόνου προϋπηρεσίας τους στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Από την Boehringer Ingelheim στην Takeda

Τη θέση του Μultichannel Μarketing Manager στην Takeda MCO Balkan, ανέλαβε ο κ. Αντώνης Θεοδωρίδης.H Ιαπωνική φαρμακευτική Takeda, διατηρεί στη χώρα μας την έδρα της θυγατρικής της για τα Βαλκάνια, καλύπτοντας έτσι την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Βοσνία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Μια σακαράκα με παραπληρωμές η υγεία...

«Μια σακαράκα 30 ετών που τρέχει με 150 χλμ σε χωματόδρομο, με πολλές λακούβες.Αυτό ζούμε και θα το ζούμε για μια μεταβατική περίοδο».

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Φαρμακευτικές: Χρέη πάνω από 1 δισ. - πρόταση συμψηφισμού

Πάνω από 1 δισ. ευρώ έχουν φτάσει πια τα χρέη νοσοκομείων και ΕΟΠΥΥ προς τις φαρμακευτικές βιομηχανίες, ενώ και με τη «βοήθεια» της κρίσης, οι προμηθεύτριες εταιρίες του εξωτερικού, προκειμένου να προμηθεύσουν τις εδώ επιχειρήσεις ζητούν πια προπληρωμές σε μετρητά.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

''Πράσινο φως'' σε εμπορικές ονομασίες γενοσήμων

Εμπορικές ονομασίες φαρμάκων μπορούν από σήμερα να γράφουν οι γιατροί, όταν πρόκειται για συνταγογράφηση γενοσήμων, χωρίς να προσμετράται στο 15% της αξίας της συνταγογράφησης που έχει περιθώριο ο γιατρός να συνταγογραφήσει.