Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Το ΕΚΑΣ, η χρήση του και τα γενόσημα...

«Φωτιές» έχει ανάψει στους φαρμακοποιούς μια συζήτηση για την περίπτωση επιλογής πρωτοτύπου φαρμάκου εκτός πατέντας από συνταξιούχο ασθενή που δικαιούται ΕΚΑΣ.

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Ποια είναι τελικά τα διαθέσιμα στα νοσοκομεία;

Καλή αριθμητική πρέπει να ξέρει κανείς, για να καταλήξει στο ποσό που τελικά θα μεταφερθεί στην Τράπεζα Ελλάδος από τον τομέα υγείας της γενικής κυβέρνησης.

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

''Ασκήσεις ετοιμότητας'' στους ασθενείς με σοβαρές παθήσεις

Ασαφές είναι τελικά το κόστος των ακριβών φαρμάκων του ν.3816/10, καθώς οι φορείς της αγοράς τα εκτιμούν σε 650-716 εκ.

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

''Στράγγιξε'' από ρευστό η διανομή φαρμάκων

Σε καθεστώς πληρωμής απολύτου μετρητοίς βρίσκεται το 15% των φαρμακείων, λόγω της επισφάλειας που «βλέπουν» οι προμηθευτές τους, φαρμακαποθήκες και συνεταιρισμοί, αφού προηγουμένως διαπίστωσαν ότι οι επιταγές τους ήταν ακάλυπτες.

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

‘’Χαμηλές πτήσεις’’ προϋπολογισμού ΕΟΠΥΥ για τα ακριβά φάρμακα

Ξεχωριστό κλειστό προϋπολογισμό για τα ακριβά φάρμακα ετοιμάζεται να εφαρμόσει ο ΕΟΠΥΥ για το 2015.Τα φάρμακα αυτά, έχουν κάνει «μπαλάκι» τους ασθενείς από τα νοσοκομεία, στον ΕΟΠΠΥ και τούμπαλιν, ενώ υπάρχει και δυνατότητα να διατεθούν κάποια από αυτά και από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Μεγάλες φιλοδοξίες για τον υγειονομικό χάρτη

Μια νέα επιτροπή για τη διερεύνηση των υγειονομικών αναγκών της χώρας συγκροτήθηκε στο υπουργείο Υγείας υπό το γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ.

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Ο Σωτήρης Μπερσίμης οδεύει προς τον ΕΟΠΥΥ...

Ο κύβος ερρίφθη και όπως όλα δείχνουν πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει ο 40χρονος λέκτορας Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Σωτήρης Μπερσίμης.

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

ΠΟΥ: Νέες θεραπείες μόνο μετά από σαφές οικονομικό όφελος;

«Καμπανάκι» χτυπά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για το κόστος των νέων φαρμάκων που τίθενται σε κυκλοφορία, θέτοντας θέμα πρόσθετων προδιαγραφών, πέραν αυτών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για την έγκρισή τους.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Πρόληψη τροπικών ασθενειών με νέα επιτροπή στο υπουργείο Υγείας

Νέα επιτροπή για την πρόληψη και αντιμετώπιση τροπικών νοσημάτων στη χώρα μας, συγκροτήθηκε στο υπουργείο Υγείας, με πρόεδρο την Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας κ.

Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Ο χρόνος, το πιο καθοριστικό στοιχείο σχέσης γιατρού - ασθενή

Μόλις το 13% του χρόνου επίσκεψης στο γιατρό αφιερώνεται στην κλινική εξέταση, ενώ το υπόλοιπο απορροφάται από γραφειοκρατική δουλειά.