Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Υπερχρεώσεις κλινικών χωρίς τιμωρία;

Εκτός από τις ελεγκτικές εταιρίες, ελέγχους μπορεί να κάνει και ο ΕΟΠΥΥ, μέσω της ΥΠΕΔΥΦΚΑ.Και από κάποιον τέτοιο έλεγχο, διαπιστώθηκε υπερχρέωση σε ασθενείς, ιδίως για χρήση μονάδων εντατικής θεραπείας.

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Φτάνουν στον Οκτώβριο τα...απόνερα της ΕΣΑΝ

Συνεχίζονται και τον Οκτώβριο οι αντιδράσεις γιατρών και εργαζομένων για τη λειτουργία του Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ Α.

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Σε ποια γλώσσα θα μιλήσουν Βορίδης – Κοντός;

Έχει ακουστεί ουκ ολίγες φορές και έχει γραφεί άλλες τόσες.Ο υπουργός Υγείας δεν μιλιέται με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Όταν τρώμε δεν μιλάμε...

Χρειάζεται και μία στοιχειώδης λεπτότητα...Αναφερόμαστε στα συγχαρητήρια που έδωσε στο ελληνικό υπουργείο Υγείας η διευθύντρια του περιφερειακού γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η οργή των Ελλήνων στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Τους εκπροσώπους του Συμβουλίου της Ευρώπης ενημερώνει – με κάθε ευκαιρία – η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τα κοινωνικά ελλείμματα της χώρας.

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Νέος γενικός διευθυντής IMS ο κ. Ν. Κωστάρας

Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στο IMS Health, αναλαμβάνει από 1ης Οκτωβρίου ο κ. Νίκος Κωστάρας, στη θέση του απερχόμενου κ.

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Φθηνότερα και από τα φθηνότερα ευρωπαϊκά, 277 φάρμακα

Τριψήφιος είναι τελικά ο αριθμός των φαρμάκων που έχουν πρόβλημα με την τιμή που τους έχει δοθεί για να κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Από την IMS στη Γερμανική Merck

Νέος διευθύνων σύμβουλος της Merck AG, αναλαμβάνει από τις αρχές Οκτωβρίου ο κ. Κ. Κοφινάς, μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ερευνών IMS Health.

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ποια λάθη θα διορθώσει η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων;

Συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων. Η επιτροπή θα συζητήσει τις τιμές για 593 νέα γενόσημα και 67 νέα πρωτότυπα ιδιοσκευάσματα που έχουν πάρει άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ και περιμένουν τιμή, ώστε να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014

Ιατρικός τουρισμός με καθυστέρηση...

Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας, αναλαμβάνουν τα συναρμόδια υπουργεία, ενώ ακολουθεί και ο ΕΟΠΥΥ.