Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Νέος γενικός διευθυντής στον ΣΦΕΕ

Νέος γενικός διευθυντής στο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) αναλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Χειμώνας, μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής στον ΟΠΑΠ Κύπρου.

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Υπέρβαση φαρμάκων 170 εκ. – αυξάνεται η νοσηρότητα;

Τελικά αυτή η φαρμακευτική δαπάνη είναι σαν τη λερναία ύδρα. Ένα κόβεις, δυο φυτρώνουν...Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτονται στο υπουργείο Υγείας, αφού οι τελευταίες καταμετρήσεις τους ανεβάζουν την υπέρβαση του πρώτου εξαμήνου όχι στα 100, ούτε στα 120, αλλά στα 170 εκ.

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Αλλαγή προσώπων στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων

Νέο τακτικό μέλος της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων ορίστηκε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) κ.

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

Προφίλ υπερβάσεων από το πλαφόν συνταγογράφησης

Δυο ιδιαίτερα περιστατικά έφθασαν στον ΕΟΠΥΥ για γιατρούς νοσοκομειακούς, διαφορετικών ειδικοτήτων, επειδή η συνταγογράφησή τους ήταν ιδιαίτερα ακριβή.

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Δεν ήξεραν ποιός πληρώνει για τους ανασφάλιστους...

Ένα virtual «Ταμείο» για την κάλυψη των ανασφαλίστων, θα δημιουργηθεί στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ώστε να μπορούν να εκτελούνται οι συνταγές των φαρμάκων τους.

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Ακέφαλο και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας;

Μια απίστευτη κόντρα εξελίσσεται τον τελευταίο μήνα στο υπουργείο Υγείας. Πρωταγωνιστές ο μέχρι πρότινος Γενικός Επιθεωρητής Μιχάλης Σαμπατακάκης, ο υπουργός Υγείας Μ.

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Στους ασθενείς η υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης

Από την αρχή του χρόνου, η φαρμακευτική δαπάνη έχει ξεφύγει σημαντικά.Από τον «κινούμενο» στόχο για φαρμακευτική δαπάνη της τάξης του 1,914 δις.

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Τιμολόγηση φαρμάκων με ισοτιμίες δύο μηνών

Μια ασάφεια διέπει τη νέα αγορανομική διάταξη για την τιμολόγηση φαρμάκων του υπουργού Υγείας Μ. Βορίδη.Η διάταξη προβλέπει ότι ο ΕΟΦ, την ημέρα έναρξης της διαδικασίας για έκδοση νέου δελτίου τιμών μπορεί να εξαιρέσει προσωρινά από τις χώρες αναφοράς, περιπτώσεις για τις οποίες υπάρχουν ειδικές συστάσεις.

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Έριδες στο υπουργείο Υγείας για τα κουνούπια!

Καθώς οι αρμοδιότητες στο υπουργείο Υγείας δεν έχουν μοιραστεί ακόμη, τα ...κουνούπια και η επίπτωσή τους στη δημόσια υγεία, αποτέλεσαν χθες αιτία να εκδοθούν δυο ξεχωριστές ανακοινώσεις.

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Παζλ η επιλογή ασφάλισης των γιατρών

Οι γιατροί του π. ΙΚΑ υπάγονται πλέον στο ΠΕΔΥ.Και με την αλλαγή αυτή, έρχεται και η αλλαγή του ασφαλιστικού τους.