Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

O ΦΠΑ αλλάζει το clawback!

Οι καταλογισμοί του clawback σε κάθε μια επιχείρηση υγείας έγιναν στο τέλος Μαΐου.Ο ΕΟΠΥΥ έκανε τους υπολογισμούς του και έστειλε τα ποσά.

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Χωρίς ποσοστά κέρδους φαρμακοποιών, τιμές δεν ''βγαίνουν''

Εμπλοκές φέρνει στον ΕΟΦ η τελευταία αγορανομική του Άδωνι Γεωργιάδη.Καθώς δεν περιγράφεται καθόλου το ποσοστό κέρδους χονδρεμπόρων και φαρμακοποιών, ο Οργανισμός δεν μπορεί να προχωρήσει στη γενική ανακοστολόγηση που αναμένεται.

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Επιστροφή στη φεουδαρχία του 1800!

Ένα δίπολο δημιουργείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, από πλευράς εισοδημάτων, με μια συγκέντρωση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού στις χαμηλότερες εισοδηματικά τάξεις.

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Απαρχαιωμένες θεραπείες ή...συμμετοχές 90%!

Ούτε τώρα, μετά τα δύο δελτία τιμών που εκδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα, λύνονται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη θετική λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ.

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014

Νέο clawback φέρνει νέες ‘’τρικυμίες’’ στα φάρμακα

Αλλαγές στο clawback ετοιμάζονται στο υπουργείο Υγείας.Μπορεί να έχουν προγραμματιστεί 110 εκ. για το πρώτο εξάμηνο και 50 εκ.

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014

Δύο πολυεθνικές εξετάζουν την παραγωγή φαρμάκων στην Ελλάδα

Δύο αμερικανικές φαρμακευτικές, μελετούν και εκφράζουν την πρόθεσή τους για παραγωγή φαρμάκων στη χώρα μας.Οι εταιρίες είναι γνωστές πολυεθνικές και καθώς η χώρα μας έχει εισάγει ένα τεράστιο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο την τελευταία τετραετία, φαντάζει ως ελκυστική αναδυόμενη οικονομία.

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014

Στελέχωση αεροδρομίων με εθελοντές γιατρούς;

Το αεροδρόμιο στα Χανιά, απασχολεί περί τους 700 εργαζόμενους, ενώ κάθε χρόνο υποδέχεται ακόμη περισσότερους τουρίστες.

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014

Νέες τιμές στα φάρμακα με ‘’πάτωμα’’ ή χωρίς;

Το... πάτωμα, δείχνει καθοριστικό ζήτημα στην αναμενόμενη μείωση των τιμών των φαρμάκων που στο πλαίσιο της γενικής ανακοστολόγησης του Ιουνίου, προγραμματίζεται να φτάσει το 5%, ώστε το υπουργείο Υγείας να εξοικονομήσει περίπου 40-50 εκ.

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2014

Τον ''οβολό'' σας για τους ανασφάλιστους...

Δύο εκατομμύρια είναι οι ανασφάλιστοι στη χώρα μας, και από αυτούς οι μισοί, είναι μεταξύ 20-40 ετών.Για την περίθαλψη όλων, η Κυβέρνηση εκτιμά ότι με 200 εκ.

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

‘’Κρίση’’ στο ΕΣΥ από την κρίση των υγειονομικών

Συμπληγάδες στα νοσοκομεία φέρνει η αξιολόγηση στο δημόσιο, αφού οι νοσηλευτές δεν ξέρουν πια τι να κάνουν. Βάσει νομοθεσίας, η βαθμολογία που δίνει ο αξιολογούμενος στα προσόντα του, δεν επηρεάζει τη βαθμολογία του αξιολογητή.