Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Ελεγκτικές συμβάσεις για κλινικές υπό ‘συντονισμό’...

Οι μέρες πέρασαν, οι προθεσμίες έκλεισαν και οι ιδιωτικές κλινικές υπέγραψαν τελικά συμβάσεις με τις ελεγκτικές εταιρίες, για να γίνει η εκκαθάριση.

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Lancet: Δημόσια υγεία στην Ελλάδα = τραγωδία

Τραγωδία στη δημόσια υγεία της χώρας μας, ΄βλέπει’ το Lancet, από μελέτη κοινωνιολόγων του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ.

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

ΜYΣΥΦΑ στα φαρμακεία επιλέγουν οι εταιρίες

Σε σύμπραξη υπέρ της διάθεσης των ΜYΣΥΦΑ από τα φαρμακεία, αρχίζουν να τοποθετούνται σιγά-σιγά και οι εταιρίες παραγωγής και διάθεσής τους στην αγορά.

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Μόνο το 7% των Ελλήνων ελπίζει πια στο κράτος πρόνοιας...

Απογοήτευση νοιώθουν οι περισσότεροι πολίτες στην Ε.Ε. για την εθνική τους οικονομία, με εξαίρεση Σουηδούς, Δανούς, Γερμανούς, Αυστριακούς, Λουξεμβούργιους και Μαλτέζους, όμως το 65% των Ελλήνων, ούτε καν να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα τους δεν μπορούν, για να μη μιλήσουμε για εξάμηνο!Το 28,3% δε, δεν ξέρουν πώς θα είναι το νοικοκυριό τους τον επόμενο ή μεθεπόμενο χρόνο, τη στιγμή που οι μισοί (47%) δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους στο τέλος του μήνα, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ε.

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Η μεγάλη αναμέτρηση για τις κλινικές...

Ως το τέλος του μηνός περιμένουν οι ιδιωτικές κλινικές την ολοκλήρωση της πληρωμής τους, για την προκαταβολή του περασμένου Αυγούστου από τον ΕΟΠΥΥ.

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Nέα απόφαση για πληθυσμιακά κριτήρια φαρμακείων

Η ανάγκη είναι αυτή που προσδιορίζει τη χορήγηση αδειών φαρμακείου στην Αυστρία.Αυτό επισημαίνει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου την περασμένη εβδομάδα, η οποία όρισε πως καλώς υπάρχει το πληθυσμιακό κριτήριο των 5.

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Στους διοικητές νοσοκομείων η ευθύνη για τα φάρμακα

Στο Συνήγορο του Πολίτη έφτασε το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις (λίστα ν.3816) που χορηγούνται μόνο από νοσοκομεία.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Από την Pfizer στην Astellas

Στην ιαπωνική Astellas μετακινήθηκε μετά από πολυετή θητεία στην αμερικανική Pfizer, η κ. Άντζελα Νίκολη.Από τις αρχές του μήνα, η κ.

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Ρελάνς κλινικών με συλλογική σύμβαση για ελεγκτές

Ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ είχαν σήμερα οι ιδιωτικές κλινικές, που θα έπρεπε να εμφανίσουν σύμβαση με ελεγκτική εταιρία, ώστε να μπουν στη λίστα για τις πληρωμές της πληρωμής του Αυγούστου της περασμένης χρονιάς.

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

‘Χάθηκαν’ τα πρακτικά της επιτροπής τιμών φαρμάκων

Απίστευτη ήταν η δυστοκία στην έκδοση του τελευταίου δελτίου τιμών φαρμάκων.Από τη μια, οι δύο προτάσεις του ΕΟΦ για τις τιμές, σε διάστημα μιας εβδομάδας.