Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Τα ευτράπελα των ενστάσεων στον ΕΟΦ

Θέματα νομικά, αλλά και θέματα αγοράς περιλαμβάνουν οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί στον ΕΟΦ αυτές τις μέρες, με αφορμή την επικείμενη μείωση των τιμών των φαρμάκων, με την έκδοση νέου δελτίου τιμών.

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Μειώθηκε η ‘πίτα’ της αγοράς στα ΜΥΣΥΦΑ

Μερίδιο μικρότερο του 5% της αγοράς κατέχουν πλέον τα ΜΥΣΥΦΑ σύμφωνα με τα στοιχεία του τζίρου των φαρμάκων για το 2013.

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Αρνητική λίστα φαρμάκων: Eνισχύεται ενώ χάνεται...

Μια νέα κατηγορία φαρμάκων φαίνεται να μπαίνει σε διαπραγμάτευση.Είναι κάποια προϊόντα, όπως βιταμίνες, αναλγητικά κλπ που παραμένουν συνταγογραφούμενα και ταυτόχρονα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Μειώνονται οι οφειλές για φάρμακα;

Περίπου στο 1 δις. (για την ακρίβεια 970 εκ. ευρώ) έκλεισαν τα χρέη του Δημοσίου προς τη φαρμακοβιομηχανία το 2013, με την ‘μερίδα του λέοντος’ να χρωστά ο ΕΟΠΥΥ, αφού η οφειλή του υπολογίζεται στα 515 εκ.

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Καυγάς για το χονδρεμπορικό κέρδος υπέρ ΕΟΠΥΥ

Μαλλιά – κουβάρια ετοιμάζεται να γίνει η αλυσίδα παραγωγής και διανομής φαρμάκου, με αφορμή την τρίτη αλλαγή της αγορανομικής διάταξης για τα φάρμακα.

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Επώνυμη καταγγελία για ΜΥΣΥΦΑ και ΟΟΣΑ...

Μια περίεργη τροπή παίρνει το θέμα της απελευθέρωσης των ΜΥΣΥΦΑ που στηρίζεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ για την άρση των εμποδίων του ανταγωνισμού, με αφορμή καταγγελία από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

‘Πόλεμος’ για τα ΜΥΣΥΦΑ και στην Ιταλία

Ο ‘πόλεμος’ των ΜΥΣΥΦΑ και συγκεκριμένα της πώλησής τους από τα φαρμακεία μόνο, ή και από άλλου είδους καταστήματα, φαίνεται δεν είναι ελληνικό προνόμιο.

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Φυσικό αέριο στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με φυσικό αέριο ζεσταίνονται από τον προηγούμενο μήνα οι ασθενείς στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.Το έργο που προγραμματιζόταν από καιρό, κατάφερε τελικά να γίνει πραγματικότητα με μερικές παρεμβάσεις στον καυστήρα και τους λέβητες του νοσοκομείου.

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Real estate αξιοποίησης των κλινικών

Αναβίωση ιδιωτικών κλινικών που έχουν κλείσει εδώ και μια 10ετία και πλέον, επιχειρείται στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

ΤΣΑΥ: Tαμείο χωρίς υπαλλήλους!

Από καιρό υπάρχει γκρίνια στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ για τις καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των υποθέσεων των ασφαλισμένων. Και όλοι γνωρίζουν πως η αιτία είναι ότι το Ταμείο έχει αποψιλωθεί από το προσωπικό του.