Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Απεριόριστες πια οι εκπτώσεις φαρμάκων;

‘Αναταράξεις’ φέρνει η νέα αγορανομική διάταξη για τα φάρμακα, καθώς απελευθερώνονται πλέον οι εκπτώσεις που μπορούν να παρέχουν οι φαρμακευτικές στα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες.

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

‘Αστέρια’ φέρνουν λουκέτα στις ιδιωτικές κλινικές

‘Αστέρια’ στις κλινικές του ιδιωτικού τομέα, ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Υγείας και με την βαθμολόγηση που προτείνει, συσχετίζει την κατηγορία της κάθε μίας, ανάλογα με το πόσο σοβαρά περιστατικά παραλαμβάνει ή πόσα μηχανήματα νέας τεχνολογίας διαθέτει.

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

‘Υπό σκέψη’ για μια ακόμη κλινική στη Θεσσαλονίκη

Τελικά δεν φαίνεται να αποφεύγεται το κλείσιμο της δεύτερης κλινικής στη Θεσσαλονίκη.Όπως είχαμε πει, με το τέλος της περασμένης χρονιάς, μια κλινική έκλεισε και άλλη μία ετοιμαζόταν να κλείσει περί τα μέσα Ιανουαρίου.

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Μονάδες υγείας για εναλλακτικές θεραπείες

Στις ... εναλλακτικές θεραπείες στρέφεται τώρα το υπουργείο Υγείας, ξεκινώντας να δημιουργεί θεσμικό πλαίσιο για τον ιαματικό τουρισμό, τη θαλασσοθεραπεία και την αναγνώριση της χρήσης ζώων για την εξυπηρέτηση ή θεραπεία ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Στον προϋπολογισμό τα ‘σβησμένα’ χρέη του ΕΟΠΥΥ

Σχεδόν όλα είναι έτοιμα για να προχωρήσει η μετεξέλιξη του ΕΟΠΥΥ στο διαχωρισμένο φορέα αγοράς υπηρεσιών υγείας, σε συνδυασμό με το νέο φορέα παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014

ΕΟΦ: 'έπεσε' το καινούριο σύστημα καταχωρήσεων

Όλες οι υπηρεσίες της υγείας, έχουν τελικά και από ένα ηλεκτρονικό σύστημα καταχωρήσεων.Το αντίστοιχο νέο σύστημα του ΕΟΦ που δέχεται στοιχεία σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων, έκανε το ντεμπούτο του στις 17 Δεκεμβρίου.

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014

Έλεγχοι τιμολογίων ΕΟΠΥΥ με ή χωρίς προδιαγραφές;

Η κυβέρνηση θέλει να πληρώσει τους παρόχους υγείας που περιμένουν τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο να πληρωθούν για την περίθαλψη των ασθενών του ΕΟΠΥΥ.

Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014

Νέος αντιπρόεδρος στον ΕΟΦ για διοικητικά θέματα

Δεύτερος αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, ορίστηκε ο κ. Ιωάννης Καραφύλλης, στη θέση του τ. Β΄ αντιπροέδρου Παν. Βασιλάκη.Ο κ.

Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014

Μια κλινική έκλεισε, ακολουθεί και η επόμενη...

Μια παθολογική κλινική που επί δεκαετίες λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα με πληρότητα που ξεπερνούσε το 90% διέκοψε τη λειτουργία της αυτές τις μέρες.

Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014

Ποδαρικό με συνεργάτες και χαράτσια στον 'Αδωνι

Ποδαρικό στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη έκαναν οι συνεργάτες του, σήμερα το πρωί.Ο υπουργός Υγείας διάλεξε να ξεκινήσει την καινούργια χρονιά στο γραφείο με την ασφάλεια και οικειότητα των συνεργατών του και με ατζέντα το 25ευρο της νοσηλείας για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και τις .