Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013

Οικονομικός έλεγχος εναντίον ιατρικού απορρήτου

Τα προσωπικά δεδομένα των ψυχικά ασθενών, μπήκαν πρόσφατα στο ‘στόχαστρο’ του υπουργείου Υγείας, καθώς ζήτησε ‘ονόματα και διευθύνσεις’ των ασθενών που έκαναν χρήση των ψυχιατρικών υπηρεσιών την τελευταία τριετία.

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Προς ιδιωτικές επενδύσεις σε φαρμακεία;

Μια φορά κι έναν καιρό, όχι πολύ μακρινό, υπήρχαν κάποιες σκέψεις τα ήδη υπάρχοντα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, να αυξηθούν και να πληθύνουν.

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Η επίσχεση φέρνει κατηγοριοποίηση των κλινικών...

Την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των κλινικών, φέρνει από πλευράς υπουργείου η επίσχεση υπηρεσιών που ξεκίνησαν από χθες οι ιδιωτικές κλινικές.

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Βοήθεια εξωτερικού για αναθεώρηση προμηθειών

Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι και Γερμανοί , έχουν βαλθεί να μας οργανώσουν στο σύστημα προμηθειών.Καθώς η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) τα έχει ‘βρει μπαστούνια’ σε ότι αφορά τους διαγωνισμούς προμηθειών, είπαμε να ζητήσουμε την βοήθεια του .

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Εύσημα οργάνωσης στην υγεία

Εύσημα από τους Ευρωπαίους εταίρους απέσπασε η ελληνική αντιπροσωπεία την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, σε συνάντηση της Task Force και διεθνών οργανισμών.

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Ο ΕΟΠΥΥ, ο προϋπολογισμός και ο Στουρνάρας

‘Μυστήριο’ καλύπτει τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για το 2014.Την ώρα της κατάρτισής του οι λογαριασμοί δίνουν και παίρνουν, όμως όπως συνήθως, ‘δεν γνωρίζει η δεξιά, τι ποιεί η αριστερά’.

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Για ειδικότητα ‘σφάζονται’ νοσηλεύτριες!

‘Μαλλί μ ε μαλλί’ κοντεύουν ‘να πιαστούν’ νοσηλευτές, συνδικαλιστές και διοικητές στη συμπρωτεύουσα, και η αιτία είναι μια απόφαση για ειδικότητα νοσηλευτών στην 4η υγειονομική περιφέρεια.

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Σε δίκη παραπέμπεται ο υγειονομικός συντάκτης Βασίλης Βενιζέλος

Δεν υπήρξε καμία υποχώρηση από την πλευρά του κ. Μάριου Σαλμά, στην αντιπαράθεσή του με τον υγειονομικό συντάκτη Βασίλη Βενιζέλο.

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Αναπόφευκτες αυξήσεις 15% στις κλινικές

Σε αύξηση των τιμολογίων τους προχώρησαν από την περασμένη εβδομάδα οι ιδιωτικές κλινικές.Το ποσοστό της αύξησης φτάνει το 15%, για τη διαφορά θέσης, καθώς οι ασθενείς που καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ, νοσηλεύονται με το κρατικό τιμολόγιο σε τετράκλινο δωμάτιο, όπως προβλέπεται από τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια.

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Πιέζει ο χρόνος για τις εξοφλήσεις των νοσοκομείων

Κίνδυνο ομαλής λειτουργίας των νοσοκομείων διαβλέπουν οι φαρμακευτικές, λόγω της καθυστέρησης πληρωμής τους από αυτά.Μάλιστα ο κίνδυνος αυτός, σε συνδυασμό με το πρόβλημα βιωσιμότητας των φαρμακευτικών, επισημαίνεται σε σχετική επιστολή του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΦΕΕ) προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.