Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Πολλαπλή χρήση αναλωσίμων φέρνει η κρίση...

Ήταν στις αρχές της οικονομικής κρίσης, που μια μελέτη στις ΗΠΑ έθετε θέμα επαναχρησιμοποίησης βηματοδοτών από νεκρούς, σε ασθενείς που χρειάζονται βηματοδότη, αντιμετωπίζουν όμως σημαντική οικονομική στενότητα προκειμένου να καλύψουν το κόστος της απαιτούμενης συσκευής.

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Γεωργιάδης: Όλα πάνε ρολόι με την κινητικότητα

Κανένα πρόβλημα δεν φαίνεται να έχει υπάρξει με τη λειτουργία των μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, εξαιτίας της κινητικότητας.

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Ανασυγκροτείται η επιτροπή ελέγχου του αντικαρκινικού εράνου

Σε ορισμό νέας επιτροπής ελέγχου του εράνου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, προχώρησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ.

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

Το νοσοκομείο Σύρου και ο προϋπολογισμός...

Νέος διοικητής στο νοσοκομείο Σύρου, φέρεται να αναλαμβάνει ο οικονομολόγος κ. Παν. Ευθυβουλίδης, π. Διοικητής Α΄ ΥΠΕ Ν.

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΠΑ: ηλεκτρονική αναδιοργάνωση για ταχύτερες συντάξεις

Η αναδιοργάνωση των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), φέρνει νέες εφαρμογές στο πληροφοριακό τους σύστημα.Πολύ σύντομα, αναμένεται να μεταφέρονται ηλεκτρονικά οι φάκελοι των ασθενών που ζητούν την κρίση για τον προσδιορισμό της αναπηρίας τους, ώστε να μην καθυστερεί η κρίση από γραφείο σε γραφείο.

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Άδωνις: εγώ θα κάνω τη συνταγογράφηση με εμπορική

Η συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία, απασχολεί πολύ έντονα την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, εξαιτίας του κινδύνου να φθάνουν στη χώρα γενόσημα από τρίτες χώρες.

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Οι 3 φθηνότερες τιμές για τα οff patent

‘Έκλεισε’ χθες το απόγευμα η κοστολόγηση των off patent φαρμάκων.Ένα e-mail από την τρόικα, δέχθηκε η τιμολόγηση να γίνεται με το μέσο όρο των τριών φθηνότερων τιμών στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε σε σχετική εκδήλωση ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Λάθη και ενστάσεις για τη λίστα φαρμάκων

Και επίσημα, ξεκίνησε να ισχύει από σήμερα η νέα λίστα φαρμάκων που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ και τα λοιπά ταμεία.Η λίστα αυτή, χρειάστηκε δυο φορές να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για να ισχύσει- σε δύο συνεχόμενες ημέρες - καθώς το πρώτο αρχείο που εστάλη, ήταν λάθος! Και πάλι όμως, το διορθωμένο αρχείο, εμφανίστηκε να έχει λάθη, περιλαμβάνοντας σύμφωνα με τους .

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013

‘Στερεύουν’ από φάρμακα νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ;

Ταραχή στις φαρμακευτικές προκαλούν οι δυσκολίες αποπληρωμής των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία.Ιδίως για τα τελευταία, καθώς δεν έχουν εξασφαλιστεί πρόσθετες πιστώσεις, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να προχωρήσουν σε παραγγελίες, ελλείψει κονδυλίων.

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013

Ανθρωπιστική κρίση με αριθμούς...

Κατά 50% έχει πέσει η κατανάλωση φαρμάκων από τους Έλληνες την τελευταία διετία.Ο καθένας μας κατά μέσο όρο καταναλώνει 178 ευρώ για φάρμακα κατ΄έτος, όταν πέρυσι η κατανάλωση έφτανε τα 214 ευρώ, και πρόπερσι τα 253 ευρώ.