Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013

Tα πρωτόκολλα ‘ρίχνουν’ την e-συνταγογράφηση

Πονοκέφαλο φέρνουν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα στην ΗΔΙΚΑ.Το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ‘έπεσε’ και σήμερα, στην προσπάθεια των στελεχών του φορέα να περάσουν τα στοιχεία για τα πρωτόκολλα στο σύστημα.

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013

H Asklepios φαίνεται να παραμένει στο Ιατρικό...

Δυσκολίες στην επίτευξη του στόχου της –να βγει από το Χ.Α.- φαίνεται πως βλέπει η διοίκηση του Ιατρικού Αθηνών.Παράγοντες της διοίκησης της εισηγμένης, θεωρούν δεδομένο ότι η γερμανική Asklepios που κατέχει το 30,73% των μετοχών, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πώληση των μετοχών που κατέχει.

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013

Ιατρικός τουρισμός χωρίς ιατρική...

Μέτρα για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας, έχουν συμπεριληφθεί στον τελευταίο αναπτυξιακό νόμο, καθώς η Κυβέρνηση στηρίζεται στη νέα δραστηριοποίηση, με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013

Μονάδα τομογραφίας PET/CT στο Metropolitan

Μια ακόμη μονάδα τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων αποκτά το λεκανοπέδιο της Αττικής.Η σχετική άδεια δόθηκε στο Metropolitan, ενώ πληροφορίες θέλουν να έχει ζητήσει αντίστοιχη άδεια, και το Ιατρόπολις.

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013

Αλλάζουν τα φαρμακεία στα νοσοκομεία;

Μια πολυμελής νέα επιτροπή δημιουργήθηκε στο υπουργείο Υγείας.Στόχος της; Η αναμόρφωση των προδιαγραφών των νοσοκομείων που λειτουργούν μέσα στα νοσοκομεία.

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Στην έρευνα εμβολίων στρέφονται οι φαρμακευτικές

Καθώς τα νέα μόρια είναι δύσκολο πλέον να ανακαλυφθούν, οι ερευνητές τώρα στρέφονται στην ανοσοποίηση του οργανισμού μας.

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Αναπληρωτής διοικητής από τη Νάουσα, στην Πέλλα

‘Μετακόμισε’ στο νοσοκομείο Πέλλας και συγκεκριμένα στα Γιαννιτσά, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Νάουσας – που είναι διασυνδεδεμένο με το νοσοκομείο Βέροιας, στο πλαίσιο των αλλαγών που γίνονται στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Γενόσημα πάσει θυσία

Πολύ βάρος φαίνεται να δίνει ο υπουργός Υγείας στα γενόσημα φάρμακα, που βάσει της συμφωνίας του με την τρόικα, πρέπει ως το τέλος του έτους να φτάσουν το 60% της κατανάλωσης, από πλευράς ποσότητας.

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ενισχυμένη η επιτροπή καινοτόμων φαρμάκων

Ενισχυμένη είναι πλέον - με νεώτερη απόφαση του υπουργείου Υγείας- η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί υπό τη γενική γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ.

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σύγκριση κόστους δημόσιου – ιδιωτικού τομέα στον ΕΟΠΥΥ

Μελέτη για την επιβίωση του ΕΟΠΥΥ και τη διατήρηση της λειτουργίας των εργαστηρίων του, έχουν καταρτίσει οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, ενόψει αλλαγών στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.