Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελίες ... στήθους στον ΕΟΠΥΥ

Μεταξύ τους άρχισαν να τα βάζουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ, ενόψει κινητικότητας, η οποία φυσικά προϋποθέτει τη διαθεσιμότητα.

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλαγές και στην επιτροπή τιμών φαρμάκων

Νέος πρόεδρος στην επιτροπή τιμών φαρμάκων -στη θέση του καθηγητή Δημοσθένη Μπούρου- ανέλαβε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Γ.

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Το 60% αδυνατεί να πληρώσει την περίθαλψη

Το 60% του πληθυσμού αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, και ο λόγος είναι η συμμετοχή την οποία καλείται να καλύψει.

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Επανήλθε η εξέταση του καρκίνου του μαστού

Τέσσερις μήνες χρειάστηκε για τη διόρθωση ενός λάθους, που εκτός από χρήματα στον ΕΟΠΥΥ, κοστίζει και σε επιβάρυνση των ασθενών αλλά και των οικογενειών τους.

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς ‘κουρεύονται’ οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ

Τον τρόπο του ‘κουρέματος’ των οφειλών στις ιδιωτικές κλινικές, ανακάλυψε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.Το Δ.Σ. του Οργανισμού, αποφάσισε να καταργήσει ‘παραπανίσιες’ δαπάνες, που προβλέπονται με προσαύξηση 20% στα υπάρχοντα κλειστά νοσήλια, και αφορούν λαπαροσκοπικές και ορθοπεδικές επεμβάσεις.

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεργασίες αντί εξαγορών στις φαρμακευτικές

‘Πενία τέχνας κατεργάζεται’ και στους δύσκολους καιρούς από πλευράς χρηματοδότησης, οι φαρμακευτικές βλέπουν τις συνεργασίες μεταξύ τους, ως λύση στα προβλήματα υψηλού κόστους της έρευνας για νέα προϊόντα.

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόεδρος της επιτροπής λίστας ο καθ. Ν. Χούλης

Νέο πρόεδρο αποκτά η Επιτροπή της λίστας συνταγογραφουμένων φαρμάκων του ΕΟΦ.Πρόκειται για τον ομότιμο καθηγητή της Φαρμακευτικής Αθηνών κ.

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Λιγότερες χώρες για τιμολόγηση των φαρμάκων

Το ‘καλάθι της νοικοκυράς’ φαίνεται να αλλάζει στην νέα αγορανομική διάταξη που είναι στα σκαριά για την κοστολόγηση των φαρμάκων.

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Από τον Ερυθρό Σταυρό στο Ελπίς...

Στο νοσοκομείο ‘Ελπίς’ μεταφέρθηκε η μονάδα αιμοδοσίας του Δρακοπούλειου Κέντρου Αιμοδοσίας, που υπάγεται στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού.

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Μισοτιμής η κοστολόγηση στα γενόσημα

Συσκέψεις επί συσκέψεων γίνονται τις τελευταίες μέρες στο υπουργείο και τον ΕΟΦ, για τη νέα πολιτική φαρμάκου στη χώρα.