Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

Ιατρικό: χωρίς τμήμα εμβολισμών

‘Διακοπές’ κάνει το τμήμα εμβολισμού ανευρυσμάτων του Ιατρικού Αθηνών, αφού το υπουργείο Υγείας αφαίρεσε τη σχετική άδεια από το νοσοκομείο.

Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013

Μειωμένες τιμές στα απογευματινά ιατρεία

Λίγο πιο ελκυστικές θέλησαν να κάνουν τις τιμές των απογευματινών ιατρείων τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, μήπως και καταφέρουν να στρέψουν λίγους παραπάνω ασθενείς σε αυτά.

Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013

Κέρδος φαρμακοποιών 15% από τα ακριβά φάρμακα

Πονοκέφαλο φέρνουν στο υπουργείο Υγείας δύο ζητήματα που πρέπει να έχουν λυθεί μέχρι να φτάσει το κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα το Σεπτέμβριο.

Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013

Ένα φάρμακο με τρεις τιμές και 9 με μία...

Δεν πίστευαν τα μάτια τους οι φαρμακοποιοί, βλέποντας το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων!Οι νέες τιμές πρέπει να περαστούν στο ηλεκτρονικό σύστημα των φαρμακείων, όμως άκρη δεν βγαίνει!Σε ένα φάρμακο η χονδρική τιμή είναι μεγαλύτερη της λιανικής.

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013

Δελτίο τιμών υπό θερινή ... περιφορά

‘Κόκκαλα’ έχει αυτό το δελτίο τιμών που εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή...Όλοι το περίμεναν χθες - πολύ περισσότερο ο υπουργός, που μας διαβεβαίωνε σχετικά - όμως η ανάρτηση δεν έγινε.

Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013

Γιατροί: θα προτιμούν νησιά ή ξενιτιά;

Θέσεις επικουρικών γιατρών προκηρύσσονται στα νησιά, αλλά δεν καλύπτονται. Και το υπουργείο Υγείας, δια στόματος υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, σκέφτεται να θεσπίσει κίνητρα για να έχουν κάποιο λόγο οι γιατροί να πάνε σε απομακρυσμένες περιοχές.

Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2013

Νέος πρόεδρος στην επιτροπή λίστας φαρμάκων

Νέος πρόεδρος της επιτροπής που έχει αρμοδιότητα την κατάρτιση της λίστας συνταγογραφουμένων φαρμάκων και της λίστας των ακριβών φαρμάκων του ν.

Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013

Κόντρες ανταγωνισμού για καινοτόμα φάρμακα

Μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει οι ... προθέσεις του υπουργείου για ένταξη και νέων πρωτοτύπων φαρμάκων στο αναμενόμενο δελτίο τιμών.

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Έφτασε τα 125 εκ. ευρώ το clawback;

Δεν είναι 36, ούτε 70, ούτε καν 90 τα εκατομμύρια της υπέρβασης της φαρμακευτικής δαπάνης για το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Επανέλεγχος συνταγών μία προς μία...

Δέκα εκατομμύρια χρωστάει το ταμείο της ΔΕΗ στα φαρμακεία της Αθήνας. Και άλλα πέντε εκατομμύρια, το ταμείο του ΟΤΕ.Και εκεί που είχαν εγκριθεί τα τιμολόγια για την πληρωμή τους, το σύστημα ‘μπλόκαρε’ στα φαρμακεία που έχουν κλείσει και έχουν εκδοθεί κατασχετήρια γι΄ αυτά.