Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Κόντρες γιατρών με επίκεντρο τους ασθενείς

Ένταση ‘κυκλοφορεί’ τελευταία στους κύκλους των ιατρικών συλλόγων, με αφορμή πρόταση ιατρικής ένωσης, που ζήτησε να καθιερωθεί συμμετοχή 5 ευρώ στους ασφαλισμένους για την επίσκεψη σε ελευθεροεπαγγελματία γιατρό, συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ.

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Νέα φάρμακα με ‘αντικειμενικές δυνατότητες’

Φάρμακα fast track, ‘ορφανά’ και αυτά που εισάγονται από το ΙΦΕΤ, θα είναι τα 100 νέα, που θα μπουν στο αναμενόμενο δελτίο τιμών στο τέλος του μηνός, αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Αθώοι οι 13 από τους 20 κατηγορούμενος γιατρούς

‘Καθάρισαν’ σήμερα οι 13 γιατροί του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, που εκκρεμούσε η οριστική συνεδρίαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου στο υπουργείο Υγείας.

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

ΕΠΥ: πρόσω ολοταχώς μετά την ορκωμοσία

Ορκίστηκε χθες ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, οικονομολόγος, Χρ. Γιάνναρης, μια βδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και επίσημα.

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Κοντά 1,4 δις. οι οφειλές για φάρμακα

Στο 1,39 δις. ευρώ φθάνουν οι οφειλές του Δημοσίου προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις - μέλη του ΣΦΕΕ για προμήθειες φαρμάκων μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

DRGs: η μεγάλη ανατριχίλα…

Ανατριχίλα φέρνει στους ειδικούς η συζήτηση για τα DRGs στη δευτεροβάθμια περίθαλψη.Σήμερα παραδόθηκαν μόνο 200 DRGs από τη γερμανική πρεσβεία, όταν συνολικά ο αριθμός τους κυμαίνεται από 1200 μέχρι και 10.

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Νέες καθυστερήσεις στα φάρμακα χρονίων ασθενών

Οι χρόνιοι ασθενείς έχουν από καιρό πρόβλημα να παίρνουν τα φάρμακά τους ανελιπώς, ιδίως όταν πρόκειται για σοβαρές ασθένειες που απαιτούν ακριβές θεραπείες.

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Νέα επιτροπή για νέες συμβάσεις στον ΕΟΠΥΥ

Και νέα επαναδιαπραγμάτευση για τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους φορείς από τους οποίους αγοράζει υπηρεσίες υγείας για τους ασφαλισμένους του, ετοιμάζεται από τον Οργανισμό.

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Εισαγγελική εντολή για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ

Μέχρι και εισαγγελική εντολή για να έχουν μια σαφή απάντηση από τον ΕΟΠΥΥ, αναζήτησαν οι κλινικές σε ότι αφορά τα ποσά που έχουν προϋπολογιστεί στον Οργανισμό για την πληρωμή των παρόχων υπηρεσιών Υγείας για φέτος και πέρσι.

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Μαζικές αποχωρήσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Νέος αντιπρόεδρος στο ΚΕΕΛΠΝΟ αναλαμβάνει ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Παν. Ευσταθίου, μετά την σαρωτική αλλαγή στο Δ.Σ. του Κέντρου, όπου παραμένει πρόεδρος η κ.