Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

‘Χάθηκαν’ 70 εκ. για φάρμακα!

Οι φήμες για ακόμη μεγαλύτερη μείωση στη φετεινή φαρμακευτική δαπάνη επιβεβαιώθηκαν τελικά. Το deal με την τρόικα ‘εκλεισε’ τελικά στα 2,371 δις.

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Στα Δικαστήρια οι καθυστερήσεις του ΕΟΠΥΥ

Στα δικαστήρια καταλήγουν οι καθυστερήσεις πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, καθώς φτάνουν να δημιουργούν πρόβλημα δημόσιας υγείας.Φαρμακοποιός του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κατέθεσε πριν ένα χρόνο, μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για την καθυστέρηση πληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ, η οποία με τη σειρά της, εύλογα, του δημιουργούσε πρόβλημα στην προμήθεια φαρμάκων, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να εξυπηρετεί τους ασθενείς της περιοχής του τη στιγμή που χρειάζονταν το φάρμακό τους.

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Λειτουργική και επικοινωνίακή η e- υγεία;

Μετά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ξεκινούν τώρα σιγά-σιγά οι συζητήσεις για την ηλεκτρονική υγεία, που θα είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα στην υγεία στην ερχόμενη Ελληνική προεδρία της Ε.

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Έλεγχος πατέντας σε 1300 πρωτότυπα φάρμακα

Μια λίστα με 1.300 υπό ανακοστολόγηση φάρμακα έχει σταλεί από τον ΕΟΦ στις φαρμακευτικές, περιλαμβάνοντας πρωτότυπα, μοναδικά –χωρίς γενόσημο- φάρμακα και εμβόλια, με στόχο να δοθούν στοιχεία στον οργανισμό για τη λήξη της πατέντας του καθενός από αυτά, αφού πλέον οι ανακοστολογήσεις σχετίζονται με τη λήξη της βασικής πατέντας της δραστικής τους ουσίας.

Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013

Ονομάτων συνέχεια για την προεδρία του ΕΟΦ...

‘Κόκκαλα’ έχει αυτή η επιλογή προέδρου για τον ΕΟΦ...Αφού η περίπτωση επιλογής του καθηγητή Θαν. Γιαννόπουλου ‘κάηκε’, οι συζητήσεις άρχισαν ‘να δίνουν και να παίρνουν’ μεταξύ ονομάτων που κινούνται στο χώρο της υγείας και θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τη θέση αυτή.

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013

Αυτοκτονούν ασθενείς λόγω κρίσης!

Αύξηση των εμφραγμάτων κατά 8% μέσα σε μια χρονιά, από το 2010 ως το 2011 και αύξηση των αυτοκτονιών κατά 26,5% την ίδια περίοδο, διαπιστώνει έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013

Νέα Επιτροπή Δεοντολογίας στον ΕΟΦ

Σαρωτικές είναι τελευταία οι αλλαγές στον ΕΟΦ.Μετά την παραίτηση του καθ. Γιάννη Τούντα από τη θέση του προέδρου – ο οποίος ακόμη δεν έχει αντικατασταθεί – έχουμε αλλαγές και στην Επιτροπή Δεοντολογίας, που ασχολείται με την έγκριση των κλινικών μελετών.

Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013

Μακρύς ο δρόμος για τις εξαγωγές φαρμάκων

Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα παραγωγής φαρμάκων που ήδη κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά και η πατέντα τους έχει λήξει.

Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013

Συσκέψεις διάσωσης από το ‘χαράτσι’ στις κλινικές

Μπρος γκρεμό και πίσω ρέμα βλέπουν οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά, μετά την ανακοίνωση για το ‘χαράτσι’ του 33% που αποφάσισαν χθες τρόικα και υπουργείο Υγείας, για να κλείσει η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ.

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013

ΕΟΦ: έτοιμα είναι 10 θεραπευτικά πρωτόκολλα

Δέκα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ο ΕΟΦ σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρία Αθηνών.Τα πρωτόκολλα αυτά είχαν ετοιμαστεί και όριζαν το πώς πρέπει να γίνεται η διαχείριση των ασθενειών, ανά ιατρική ειδικότητα.