Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013

Στις καλένδες η δυναμική τιμολόγηση γενοσήμων

Εγκαταλείπεται, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, το θέμα της δυναμικής τιμολόγησης στα γενόσημα φάρμακα...Το μνημονιακό αυτό μέτρο κατά την τρόικα, θα μείωνε την προκλητή συνταγογράφηση.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Συν 18 φαρμακεία στον ΕΟΠΥΥ;

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για τους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, δεν είναι αρκετά.Οι ουρές μεγάλες, η ζήτηση ακόμη μεγαλύτερη, οι ασθενείς ταλαιπωρούνται.

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Σισμανόγλειο: αξιοποίηση γης με βοτανικό κήπο

Τα πρώτα κολοκυθάκια μάζεψαν χθες στο Σισμανόγλειο, από τον κήπο του νοσοκομείου…Μια έκταση πέντε στρεμμάτων, αφηνόταν ανεκμετάλλευτη, μέσα στους χώρους του νοσοκομείου, μέχρι που η διοικήτρια Όλγα Οικονόμου, αποφάσισε ότι κάτι θα πρέπει να γίνει για να αξιοποιηθεί ο χώρος.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Πάμε για νέο πρόεδρο στον ΕΟΦ

Σκέψεις για παραίτηση από τον ΕΟΦ περνούν από το μυαλό του προέδρου του, καθ. Γιάννη Τούντα. Και πριν ακόμη ολοκληρωθεί η σκέψη για το αν θα μείνει ή θα φύγει, οι υποψήφιοι για τη θέση, έχουν φθάσει τους τρεις.

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Η ‘κολοκυθιά’ της δαπάνης φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ

Θολό τοπίο παραμένουν τα νούμερα της ‘υπέρβασης’ στον ΕΟΠΥΥ για τη φαρμακευτική δαπάνη, κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους.

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

‘Φέσι’ τριετίας 1,07 δισ. μετρούν οι φαρμακευτικές

Ένα προς ένα τα νοσοκομεία και τις οφειλές τους, κατέγραψαν οι φαρμακευτικές, καθώς ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Ελπίδες για πληρωμή στους παρόχους υγείας

Στην έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο, μπορούν να ελπίζουν τώρα οι πάροχοι υγείας...Η εμπλοκή που υπήρχε, φαίνεται να λύνεται τώρα, νομικά, με μια τροπολογία που πέρασε προ ημερών στη Βουλή.

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Εμπλοκή στα φάρμακα και στα νοσοκομεία

Μετά τις ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία, έρχεται τώρα και η ώρα των φαρμάκων...Προμήθειες ενός χρόνου από το Μάρτιο του 2012 ως το Φεβρουάριο φέτος, δεν εγκρίνονται από το ελεγκτικό συνέδριο.

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία, οι μάνατζερς και το υπουργείο

Προβληματισμένος είναι τον τελευταίο καιρό ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος με τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα νοσοκομεία και τις μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, καθώς πυκνώνουν τα αιτήματα για ελλείψεις εδώ, ελλείψεις εκεί.

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Το case study της φαιντανύλης

Ένα τρίμηνο διορία δίνει ο πρόεδρος της Lavipharm κ. Θαν. Λαβίδας στην επίλυση του θέματος που έχει προκύψει με το διαδερμικό της φαιντανύλης στην Αμερική.