Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Στις πατέντες λέμε ‘ναι’...

Επανέρχεται η χώρα μας στην αναγνώριση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας για τα φάρμακα και στην προστασία της τιμής που παρέχει το πρώτο δίπλωμα που δόθηκε.

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Έτοιμη η Επιτροπή Καινοτομίας

Συγκροτήθηκε τελικά, η Επιτροπή για την αξιολόγηση της καινοτομίας, στα φάρμακα που περιμένουν τιμή για να κυκλοφορήσουν στη χώρα μας, με την γραμματέα Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, την αντιπρόεδρο του ΕΟΦ Μαρία Σκουρολιάκου, τους προϊσταμένους των διευθύνσεων φαρμάκων του υπουργείου και του ΕΟΠΠΥ και τρεις διακεκριμένους γιατρούς.

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Φοροαπαλλαγή στο ‘κούρεμα’

Εκπίπτουν τελικά από τη φορολογία, οι απώλειες από το PSI για τις εταιρίες του τομέα υγείας που πληρώθηκαν με ομόλογα, τα οποία στη συνέχεια κουρεύτηκαν.

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Ο ΕΟΠΥΥ, οι Πάρεδροι και οι ...αποδείξεις

Τελικά αυτή η πρακτική ‘χέρι-χέρι’ όχι μόνο αποδίδει, αλλά απ΄ότι όλα δείχνουν, είναι και επιθυμητή...Μετά τους φαρμακοποιούς, στην ίδια ‘τεχνική’ καλούνται να .

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Τεχνική ‘χέρι-χέρι’ για πληρωμές από τα Ταμεία

Μια ... ‘παραδοσιακή’ πρακτική επιστράτευσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Θεοδοσιάδης για την πληρωμή των φαρμακοποιών –μελών του, από τα ταμεία – κακοπληρωτές.

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013

Σχοινοβατούν πατέντες και δεδομένα...

Μεταξύ ταραχής και απογοήτευσης ‘κινείται’ πλέον η αγορά φαρμάκου, με αφορμή το θέμα της προστασίας πατέντας έναντι της προστασίας δεδομένων.

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013

Clawback: αν απορριφθεί υπάρχουν κι άλλα μέτρα...

Τέσσερις από τις 12 φαρμακευτικές που δεν πλήρωσαν το clawback εκδήλωσαν πρόθεση να ξαναμπούν τα φάρμακά τους στη λίστα, όμως μόνο δύο από αυτές τελικά, πλήρωσαν το πρόστιμο της καθυστέρησης, μαζί με το ποσό του clawback που τους αναλογούσε.

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013

McKinsey: Επενδύσεις και εξειδίκευση για ιατρικό τουρισμό

Πλαστική χειρουργική και οδοντιατρικές εργασίες προσφέρουν κυρίως οι εξειδικευμένοι προορισμοί του ιατρικού τουρισμού.

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013

Πληρωμές με τρίμηνη παράταση στους παρόχους υγείας

Πληρωμές αναζητούν όλοι οι πάροχοι των υπηρεσιών υγείας, είτε από τον ΕΟΠΥΥ, είτε από τα νοσοκομεία. Το υπουργείο Οικονομικών κάνει αναφορές σε χρηματοδοτήσεις του υπουργείου Υγείας και των φορέων του και όλα εμφανίζουν το Ελεγκτικό Συνέδριο να ‘παίζει καθυστέρηση’.

Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013

Αποθέματα ταινιών γνησιότητας για 1,5 μήνα

Ως την ερχόμενη Κυριακή πρέπει να δηλώσουν οι φαρμακευτικές τα αποθέματα των παλαιών ταινιών γνησιότητας που έχουν στις αποθήκες τους, για να πάρουν τις καινούριες.