Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Νέες συμβάσεις ΕΟΠΥΥ=casus belli

Επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με τις ιδιωτικές κλινικές για την κάλυψη των ασφαλισμένων του, βλέπει και πάλι ο ΕΟΠΥΥ, ‘ανακατεύοντας’ και πάλι τους όρους λειτουργίας μέσα στην αγορά.

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

ΕΟΠΥΥ: παραιτηθείτε από προσφυγές για να πληρώσω...

Υπεύθυνες δηλώσεις ότι αποποιούνται από τις νόμιμες προσαυξήσεις που προκύπτουν από την καθυστέρηση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, ζήτησε η διοίκηση του Οργανισμού από τις ιδιωτικές κλινικές.

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

‘ΕΣΠΑ’σαν τα φαρμακεία...

Δεν είναι μόνο τα rebate που επιβλήθηκαν στα φαρμακεία, ούτε μόνο η μείωση της κατανάλωσης φαρμάκων, που έχει ‘ταρακουνήσει’ τα φαρμακεία και πολλά από αυτά βρίσκονται στο όριο του κλεισίματος.

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

‘Διπλή’ τιμή για 200 φάρμακα

Διπλές τιμές σχεδιάζεται να κυκλοφορούν στα φάρμακα, για την ελεύθερη αγορά σε σχέση με τα συνταγογραφημένα φάρμακα που δίνονται μέσω φαρμακείων ΕΟΠΥΥ.

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Διορθώσεις και λάθη στη συμμετοχή για τα φάρμακα

Καρδιολογικά, ενδοκρινολογικά, νευρολογικά και διάφορα άλλα φάρμακα περιλαμβάνονται στη νέα θετική λίστα φαρμάκων που μπορούν να συνταγογραφούνται από την κοινωνική ασφάλιση, και η οποία κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή.

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Από τα γενόσημα στα βιο-ομοειδή...

Περίπου 2,5 δις. δολάρια αναμένεται να απορροφήσουν φέτος από την παγκόσμια αγορά φαρμάκου τα βιο-ομοειδή, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρία συμβούλων Visiongain.

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Ταλαιπωρία Eλλήνων ασθενών made in India

Ένα πρόβλημα σε ένα ινδικό εργοστάσιο, δημιουργεί ελλείψεις σε σημαντικό αντιβιοτικό που κυκλοφορούσε στη χώρα μας. Η πρώτη ύλη για το αντιβιοτικό αυτό, παράγεται σε μεγάλο εργοστάσιο της Ινδίας, που όμως βρέθηκε να μην τηρεί την Καλή Πρακτική Παραγωγής (GMP) με αποτέλεσμα να σταματήσει η διάθεση αυτού και μερικών άλλων που όμως στην πορεία ‘ανέκαμψαν’.

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Όχι στο clawback από 12 φαρμακευτικές

Δώδεκα ήταν τελικά οι φαρμακευτικές που δεν πλήρωσαν το clawback την περασμένη χρονιά για τα φάρμακά τους, και τα φάρμακα αυτά βγήκαν ή αναμένεται να βγούν από τη θετική λίστα.

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Ασθένειες εναντίον ασθενειών, λόγω κόστους!

Ανώτατος αξιωματούχος της υγείας στη γειτονική Βουλγαρία είχε προ καιρού κατ΄ ιδίαν συνάντηση με ανώτατο στέλεχος πολυεθνικής φαρμακευτικής επειδή το σύστημα υγείας της χώρας, δεν ενέκρινε μια ακριβή θεραπεία για σκλήρυνση κατά πλάκας για τους ελάχιστους ασθενείς της χώρας.

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Επενδύσεις στο Ελπίς μέσα στην κρίση...

Νέα καρδιολογική κλινική, μονάδα εντατικής και αιμοδυναμικό εργαστήριο διαθέτει πλέον το νοσοκομείο ‘Ελπίς’, μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης.