Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Πιστοποίηση ασφάλειας για ιατρικό τουρισμό

Κάθε χρόνο ο ιατρικός τουρισμός αυξάνεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κατά 25-35%.Πρόπερσι 3 εκ. Ευρωπαίοι αναζήτησαν την υγεία τους κάνοντας διακοπές, ενώ το 2010, 5 εκ.

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Ελληνικά φάρμακα και ‘με τη βούλα’

Στον αναπτυξιακό νόμο εντάσσεται πλέον η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, καθώς η ανάπτυξη γενοσήμων δημιουργεί προσδοκίες επενδύσεων ενός δισ.

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Πατέντες και προστατευόμενα δεδομένα υπό ακρόαση

Δεν ήρθε τελικά σήμερα η αναμενόμενη διόρθωση τιμών, στα έξι φάρμακα των οποίων η τιμή έπεσε στο μισό επειδή είχε λήξει η προστασία των δεδομένων τους, αλλά όχι και η προστασία της πατέντας τους.

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Έξι φάρμακα μισοτιμής με προστασία δεδομένων

Σε αναμονή για την εφαρμογή του νέου δελτίου τιμών και πιθανόν και της επικαιροποιημένης λίστας φαρμάκων από αύριο, βρίσκεται η αγορά φαρμάκου.

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Εθελοντισμός σε κρίση...

Τα νεύρα τους δοκιμάζουν καθημερινά οι γιατροί όχι γιατί δουλεύουν εθελοντικά στις εθελοντικές δομές ή και στα ιατρεία τους, αλλά γιατί με τις πρόσφατες κυβερνητικές δράσεις για άπορους και ανασφάλιστους, βλέπουν το έργο τους να μην αναγνωρίζεται.

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

‘Δανεικά’ φάρμακα με παλιές ταινίες γνησιότητας

Σκέψεις έχει φέρει το νέο σύστημα ταινιών γνησιότητας στους φαρμακοποιούς.Μπορεί το μέτρο να θεωρείται σημαντικό, όμως υπάρχει μια παράμετρος που δεν έχει ληφθεί υπόψιν.

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013

Ελπίδες πληρωμών με θεραπευτικά πρωτόκολλα...

Νέο μοντέλο πληρωμών αναζητά ο ΕΟΠΥΥ για τους προμηθευτές του από του χρόνου...Το μοντέλο αυτό στρέφεται στην άμεση εκκαθάριση της πληρωμής των παρόχων υγείας με τους οποίους συνεργάζεται από την πρώτη στιγμή και χωρίς καθυστερήσεις, που όπως έχουμε δει μέχρι σήμερα, δημιουργούν χρέη.

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2013

Απόσυρση φαρμάκου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής λόγω Τουρκίας!

Την πόρτα εξόδου από τη χώρα ‘βλέπει’ ένα από τα φάρμακα που χορηγούνται για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.Ο λόγος είναι η δραστική μείωση της τιμής του, που όχι μόνο θα μειώσει τα έσοδα της εταιρίας του εδώ, αλλά όπως αναφέρει η εταιρία εισαγωγής του, μειώνει κυρίως την τιμή του φαρμάκου στην Τουρκία.

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2013

'Κερδίσαμε' ως χώρα τον οίκτο των Γερμανών

Ήταν αναμενόμενο. Έπειτα από την απαξίωση και τις καταγγελίες για εθνική τεμπελιά και άλλους μύθους, ήρθε ο οίκτος.'Ελλάδα: Περικοπές σε βάρος του πληθυσμού', είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στη γερμανική εφημερίδα 'Tagesspiegel'.

Τετάρτη, 01 Μαΐου 2013

Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ για το παιδοκαρδιοχειρουργικό του 'Αγία Σοφία'

Για προσβολή της νοημοσύνης των Ελλήνων στο θέμα του παιδοκαρδιοχειρουργικού του 'Αγία Σοφία', κάνει λόγο το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.