Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Υπάρχουν χρήματα για την πληρωμή μισθών - εισφορών των εργαζομένων στον ΕΕΣ;

Ερωτήματα σχετικά με τη δυνατότητα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) να πληρώσει τους μισθούς και τις εισφορές του προσωπικού, εγείρει ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΕΣ.

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Διπλή ανάγνωση της κόντρας με Σκοπούλη

Ένα νέο σενάριο διακινείται τελευταία, σχετικά με την αντιπαράθεση Σαμαρά – Σκοπούλη στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης.

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Αναβάλλεται επιστημονική εκδήλωση, λόγω αντιεξουσιαστών

Την αναβολή εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου 'Εθνικές Κατευθυντήριες Οδηγίες στη Χειρουργική Ογκολογία του Μαστού', ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι διοργανωτές.

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Εμμονή με την απαγόρευση συνταγογράφησης

Τι κι αν έγινε τόσος θόρυβος; Τι κι αν υπήρξαν ανακοινώσεις και διαβεβαιώσεις;Η εκκρεμότητα με τη συνταγογράφηση σκευασμάτων για το πεπτικό που περιέχουν πραζόλες, παραμένει.

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Οι φαρμακοποιοί ανακαλύπτουν το ηλεκτρονικό εμπόριο

Νέες εμπορικές λεωφόρους αναζητούν οι φαρμακοποιοί.Η καθίζηση της φαρμακευτικής δαπάνης και η πληρωμή μετ΄ εμποδίων από τον ΕΟΠΥΥ, φαίνεται ότι στρέφει τον κλάδο σε πιο προχωρημένες πρακτικές.

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

ΟΕΝΓΕ κατά Πατούλη για την Ιατρική Ομάδα Άμεσης Δράσης

Τριβές με την Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), προκάλεσε η πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) για τη σύσταση Ιατρικής Ομάδας Άμεσης Δράσης για Έκτακτες Καταστάσεις.

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Δεν μεταφέρεται η αργία της πρωτομαγιάς στο δημόσιο

Αργία θα είναι η Μεγάλη Τετάρτη για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία.Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η αργία της 1ης Μαΐου δεν θα μεταφερθεί.

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Ενημέρωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Υγείας

Σύσκεψη με κλιμάκιο του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας.Ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος τους ενημέρωσε στο γραφείο του (έπειτα από δικό τους αίτημα) για τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας, καθώς και για την εκκρεμότητα με τις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών.

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Διευκρινίσεις Καλλίρη για τις μικτές εφημερίες

Έχει λυθεί το θέμα πραγματοποίησης των μικτών εφημεριών από τους γιατρούς του ΕΣΥ.Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε σχετική του εγκύκλιο ο γενικός γραμματέας Υγείας .

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Λυκουρέντζος: Ζήτησε 600 γιατρούς και πήρε 159...

Δεν καλύφθηκε το αίτημα του κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου για πρόσληψη 600 γιατρών στο ΕΣΥ.Με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το υπουργείο Υγείας έχει δικαίωμα να προσλάβει 150 ειδικευμένους γιατρούς όλων των βαθμών και ειδικοτήτων και εννέα γιατρών σε προσωρινές και προσωποπαγείς θέσεις.