Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 02 Απριλίου 2013

'Αρρυθμίες' από την απουσία του κ. Μπεχράκη

Δεν λειτουργεί όπως πριν το γραφείο του υπουργού Υγείας. Η απουσία - λόγω ασθένειας - του συμβούλου του κ.

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013

Καταγραφή ανασφάλιστων παιδιών

Την καταγραφή ανασφάλιστων και άπορων παιδιών, ζητεί από τα δημόσια μαιευτήρια η υφυπουργός Υγείας.Η κ. Φωτεινή Σκοπούλη καλεί τα γραφεία κίνησης να συγκεντρώσουν στοιχεία, προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Από τ΄ αυτί στην επιτροπή Δεοντολογίας…

Μια νέα πλατφόρμα για τη διαφάνεια της χρηματοδότησης συνεδρίων εσωτερικού σχεδιάζουν οι φαρμακευτικές, για την ‘ευθυγράμμισή’ τους προς τον Κώδικα Δεοντολογίας.

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Φαρμακευτικές: ποιοι μας χρωστούν και πόσα;

Στο ‘τρέξιμο’ βρίσκονται οι φαρμακευτικές για την πληρωμή τους από τα νοσοκομεία, καθώς τα … ‘λεφτά υπάρχουν’ στο γενικό λογιστήριο του κράτους, πλην όμως δεν εκταμιεύονται… Και αφού δεν βλέπουν φως άμεσα και ο αρχικός προγραμματισμός για μερική πληρωμή ως το Μάρτιο φαίνεται πως δεν πετυχαίνει το στόχο, αποφάσισαν να δράσουν συλλογικά.

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

UCB: νέα διεύθυνση και Βελγικές ‘μεταγραφές’

Νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής της βελγικής φαρμακευτικής UCB αναλαμβάνει από την ερχόμενη Δευτέρα η κ.

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Λίστα πρώτα και μετά οι διορθώσεις τιμών

‘Κόκκαλα’ φαίνεται πως έχει η θετική λίστα φαρμάκων.Εκεί που την περασμένη εβδομάδα πίστευαν πως όλα ήταν έτοιμα, ξαφνικά, διαπιστώθηκε ότι κάποιες φαρμακευτικές δεν είχαν πληρώσει clawback, ούτε συμψηφισμός είχε γίνει…Έτσι, περίπου 20 φάρμακα βρέθηκαν εκτός λίστας…Μόνο που η εξαίρεσή τους, άλλαζε τις τιμές αναφοράς που προσδιορίζουν τη συμμετοχή ταμείου και ασφαλισμένου στην αγορά των φαρμάκων.

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Διαγωνισμούς φαρμάκων κάναμε, πληρωμές γίνονται;

Την υλοποίηση των διαγωνισμών που έγιναν για την προμήθεια φαρμάκων στα νοσοκομεία, προωθεί η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, καλώντας τις μειοδότριες εταιρίες για συμβόλαια, ώστε να μπορέσουν τελικά τα φάρμακα που μειοδότησαν να φτάσουν στα νοσοκομεία.

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Λάθη στη λίστα ‘δεν συγχωρούνται’…

Με δύο νέα πρόσωπα εμπλουτίστηκε η επιτροπή της θετικής λίστας φαρμάκων που συνταγογραφούνται και αποζημιώνονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, ενόψει και της εφαρμογής της από την ερχόμενη εβδομάδα.

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Ντυνάν: παραιτείται και ο γενικός διευθυντής;

Γενική κατάθλιψη επικρατεί στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, από τη διοίκηση μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο.Μετά και τις χθεσινές εξελίξεις στον Ερυθρό Σταυρό και το ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν, η διαδικασία ανεύρεσης επενδυτή φαίνεται ως μακρινό όνειρο, καθώς στο τέλος του μήνα, λήγει η ‘προστασία’ από το νόμο, που έδινε ασφαλιστική ενημερότητα στο νοσοκομείο μέχρι να βρεθεί μια λύση.

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Νομικές δυσκολίες στην επένδυση του Ντυνάν

‘Επίσημες’ επισκέψεις δέχεται τις τελευταίες ημέρες το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.Οι επενδυτές, εμφανίζονται δια των νομικών τους συμβούλων και συζητούν για τους τρόπους με τους οποίους οι επενδύσεις μπορούν να υλοποιηθούν.