Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Καλό Ιούνιο για πληρωμές των παρόχων υγείας;

Πονοκέφαλος για τα τρία υπουργεία Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας είναι πια η μνημονιακή υποχρέωση για τις πληρωμές των παρόχων υγείας.

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Ξεχωριστό νοσήλιο για κάθε νοσοκομείο

Δείκτες που αφορούν τα οικονομικά και λειτουργικά στοιχεία των νοσοκομείων, ετοιμάζει επιτροπή του υπουργείου Υγείας, που προσπαθεί να βρει γιατί τα νοσοκομεία ‘πέφτουν έξω’ στους προϋπολογισμούς τους.

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Συναντήσεις ζητούν και οι υπόλοιπες φαρμακευτικές

…Και αφού ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις που είχε ζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς με τις φαρμακευτικές που ο ίδιος επέλεξε, τώρα η επόμενη κίνηση αφορά τις φαρμακευτικές προς τον υπουργό.

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Νέος γύρος ‘συρρίκνωσης’ σε φαρμακευτικές

Νέος γύρος απολύσεων ετοιμάζεται σε αρκετές φαρμακευτικές, και οι αιτίες φαίνεται να είναι σωρευτικές.Αφορμή είναι τα λάθη της τελευταίας τιμολόγησης, μαζί με τις μειώσεις των τιμών σε φάρμακα, όμως στις αιτίες φαίνεται πως αποδίδονται όλα τα μέτρα που θεσμοθετήθηκαν την περασμένη χρονιά, με τα διπλά rebate, το clawback και τα υπόλοιπα μέτρα περιστολής της φαρμακευτικής δαπάνης.

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

Ραντεβού Σαλμά ενόψει ανασχηματισμού

Ραντεβού στο υπουργείο έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, με μία-μία τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013

Νέοι αντιπρόεδροι στον ΕΟΦ;

Προς νέα διοίκηση οδηγείται ο ΕΟΦ.Μετά την ανανέωση της θητείας του προέδρου του ΕΟΦ κ. Γιάννη Τούντα, τώρα νέα άτομα αναμένεται να αναλάβουν τις θέσεις των δύο αντιπροέδρων.

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013

‘Ανάσα’ εκπτώσεων για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ

Στη στροφή, λίγο πριν αρχίσουν οι πληρωμές στους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, η απόφαση περί των εκπτώσεων άλλαξε.Τα ποσοστά των εκπτώσεων παραμένουν ίδια, όμως η προκαταβολή του 90% που έχει ήδη πληρωθεί, δεν περιλαμβάνεται πλέον στο ποσό με το οποίο θα γίνει ο υπολογισμός των εκπτώσεων.

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013

Η λίστα των φαρμάκων και η λίστα του μπακάλη

‘Ούτε μια λίστα δεν μπορείτε να φτιάξετε εδώ και τόσο καιρό, όταν ο μπακάλης της γειτονιάς τη λίστα του, την έχει έτοιμη για το μαγαζί του’, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας, μετέχοντας στο συνέδριο για τα γενόσημα και κοιτώντας το μοναδικό κρατικό εκπρόσωπο - Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Βασίλη Κοντοζαμάνη, παρότι γνωρίζει την αναρμοδιότητα…Και ο λόγος ήταν προφανής.

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013

Και στην επιτροπή της λίστας φαρμάκων ο καθηγητής Δ. Μπούρος

Στην επιτροπή της λίστας για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα τοποθετήθηκε ο καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Δημοσθένης Μπούρος, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής που είναι υπεύθυνη για τις τιμές των φαρμάκων.

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013

‘Με το διαβατήριο στα χέρια’ η Actelion;

H απόσυρση από τη φαρμακευτική εταιρία Actelion δύο φαρμάκων για σπάνιες παθήσεις, δεν άργησε να πυροδοτήσει σενάρια στην αγορά.