Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013

‘Δυναμικές’ εμπλοκές για τα φάρμακα

Μπορεί η Τρόικα να διαπίστωσε ότι έχουμε πετύχει τους στόχους της φαρμακευτικής δαπάνης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βρει κάτι για να ασκήσει και πάλι νέες πιέσεις.

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Τροϊκανές προβλέψεις ανάπτυξης

Τελικά οι υποσχέσεις του διευθυντή των δημοσιονομικών στην Ε.Ε. και ελεγκτή της τρόικας για την υγεία, G. Carone, φαίνεται να τηρούνται.

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Νοσοκομεία: δεν πληρώνω, δεν πληρώνω

Ούτε κάν σε διαδικασία προετοιμασίας πληρωμών δεν βρίσκονται ακόμη τα νοσοκομεία, αφού οι προϋπολογισμοί τους δεν έχουν ακόμη εγκριθεί…Οι προμηθευτές πιέζουν καθημερινά για τα οφειλόμενα, όμως οι οικονομικές υπηρεσίες δεν είναι σε θέση να πουν κουβέντα, ούτε πρόβλεψη δεν μπορούν να κάνουν.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

‘Μπαλάκι’ ενταλμάτων και αντιδραστηρίων

‘Μπαλάκι’ γίνονται τα εντάλματα πληρωμής, από το ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου οι μονάδες υγείας του τελευταίου να προμηθευτούν αντιδραστήρια…Και μάλιστα πιο συγκεκριμένα, από τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο – διοικητή ΙΚΑ, στον Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο- πρόεδρο ΕΟΠΥΥ και πίσω…Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο κ.

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Ανάπηροι χωρίς σύνταξη;

Τις συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ ετοιμάζεται να κόψει το υπουργείο Εργασίας στους ανάπηρους, επειδή παίρνουν προνοιακό επίδομα.

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

e-συνταγογραφηση: Κλειστόν επί τριήμερο

Δύσκολη εβδομάδα έχει περάσει η ΗΔΙΚΑ.Το νέο δελτίο τιμών και οι συνεχείς διορθώσεις του, οδήγησαν σε συνεχείς αλλαγές και των τιμών αναφοράς…Με αποτέλεσμα, μέσα σε μισή ώρα, στα φαρμακεία, να εμφανίζονται αλλαγές στις συμμετοχές των ασθενών στα φάρμακά τους.

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

‘Καραμπόλα’ στην Κύπρο οι απαγορεύσεις εξαγωγών!

Να καλύψει την εσωτερική αγορά ήθελε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας, και αποφάσισε την απαγόρευση των παραλλήλων εξαγωγών σε συγκεκριμένα φάρμακα.

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Οικονομική ‘βόμβα’ η επιδείνωση της υγείας

Οι δείκτες υγείας λόγω της οικονομικής κρίσης, επιβαρύνονται ολοένα και περισσότερο στη χώρα μας. Και δημιουργείται έτσι μια βόμβα, που θα … ‘σκάσει στα χέρια μας’, την ώρα που δεν θα το χρειαζόμαστε κι αυτό… Τη διαπίστωση έκανε η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου και μάλιστα το θέμα, το έθεσε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε επίσκεψή της σε σχετική συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

‘Ξεχάστηκαν’ 80 φάρμακα…

Δεν είναι ένα, ούτε δύο τα λάθη που περιέχονται στο τελευταίο δελτίο τιμών φαρμάκων.Εκτός από τα λάθη σε τιμές, συνολικά 80 φάρμακα ‘ξεχάστηκαν’ και δεν έχουν πάρει τιμή.

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο Επίτροπος 'μάτιασε' την e-συνταγογράφηση!

Τη μάτιασε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ο επίτροπος Μπόργκ!Ο επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Αν.