Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Φέρτε τον παππού στο σπίτι…

Σε σκέψεις μπαίνουν τελευταία τα παιδιά ηλικιωμένων που χρειάστηκε να εγκαταστήσουν ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας λόγω κάποιας χρόνιας πάθησης που ήθελε συνεχή παρακολούθηση.

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Αποσύρσεις φαρμάκων: 60, να τ΄ αφήσω;

Τις ελλείψεις φαρμάκων, τις ξέρουμε καλά τον τελευταίο καιρό.Και ξέρουμε ότι πολλές εταιρίες είτε έχουν καταθέσει αιτήσεις για αποσύρσεις φαρμάκων, είτε έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να αποσύρουν φάρμακα, λόγω των λαθών προηγούμενων δελτίων ή λόγω της μείωσης της τιμής κάτω από το μέσο όρο των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης.

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Η ελπίδα φέρνει δουλειά και τις Κυριακές…

Κυριολεκτικά με τα κομπιούτερ τους ‘αγκαλιά’ ζουν οι εργαζόμενοι στις φαρμακευτικές από την περασμένη εβδομάδα, ενόψει της γενικής ανακοστολόγησης στα φάρμακα.

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Η ‘άσπρη τρύπα’ του ΕΟΠΥΥ

Οι συνεχείς προσπάθειες των επιχειρήσεων υγείας για διαπραγματεύσεις και μείωση του νέου ‘κουρέματος’ που αποφασίσθηκε για τον ΕΟΠΥΥ, έφεραν ένα αποτέλεσμα.

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013

Εκπτώσεις ΕΟΠΥΥ για δυνατούς λύτες

Έκπτωση 8% στα οφειλόμενα του ΕΟΠΥΥ ζητά το υπουργείο Υγείας από τις ιδιωτικές κλινικές, αφού προηγουμένως παραιτηθούν από την εκκαθάριση των λογαριασμών του ΙΚΑ, για τους οποίους έχουν πληρωθεί το 90% των νοσηλίων.

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013

Δραστικές αλλαγές προσώπων στο ΚΕΣΥ

Σαρωτική είναι η αλλαγή στη νέα διοίκηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), στην οποία πρόεδρος θα αναλάβει ο καθηγητής της Ιατρικής Αθηνών Παναγιώτης Σκανδαλάκης με τη συγκρότηση του νέου δ.

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013

Και αναδρομικά οι ενοποιήσεις νοσοκομείων

Ενοποίηση … αναδρομικά, προβλέπει τώρα το υπουργείο Υγείας για τα νοσοκομεία που έχουν διασυνδεθεί μεταξύ τους.Βέβαια αυτό, λίγο ενδιαφέρει τους ασθενείς.

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013

Μυστήριο το νέο ‘κούρεμα’ για τον ΕΟΠΥΥ

Ανησυχούν πολύ οι επιχειρήσεις υγείας για το νέο ‘κούρεμα’ που ετοιμάζονται να δεχθούν, από τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ.Αρχικά οι προθέσεις του υπουργείου Υγείας, αφορούσαν ένα κυμαινόμενο ‘κούρεμα’ 8-20% προκειμένου να γίνει η εξόφληση.

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013

Τάσεις διαχωρισμών μετά τις συγχωνεύσεις φαρμακευτικών

Ιδέες φαίνεται πως βάζει ο διαχωρισμός της Abbott και η δημιουργία της AbbVie…Οι συζητήσεις στράφηκαν τώρα και στην Pfizer, που με τις κινήσεις διαχωρισμού των κτηνιατρικών φαρμάκων σε νέο σχήμα και την εστίαση στα βιοτεχνολογικά προϊόντα, πυροδότησαν συζητήσεις για ένα αντίστοιχο ενδεχόμενο…Φυσικά, το όλο θέμα δεν άφησε ανεπηρέαστη και την ελληνική θυγατρική, η οποία αρμοδίως, έσπευσε να ενημερωθεί για τις προθέσεις της μητρικής εταιρίας.

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013

Αλλάζει διοίκηση ο ΕΟΦ;

Αλλαγές στη διοίκηση του ΕΟΦ ‘μαγειρεύονται’ στο υπουργείο Υγείας από χθες.Το πρόβλημα όμως που καθυστερεί την ‘αλλαγή φρουράς’ είναι ότι την ερχόμενη εβδομάδα πρέπει να είναι έτοιμες οι τιμές για την ανακοστολόγηση των φαρμάκων, που έχει ανακοινωθεί ότι θα ισχύσουν από τις 10 Φεβρουαρίου.