Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Εγγυήσεις από Τράπεζα για αγορές φαρμάκων

Εγγυητικές επιστολές από Τράπεζα έχουν αρχίσει να ζητούν τώρα δύο μεγάλες φαρμακευτικές προκειμένου να προμηθεύσουν τους φαρμακοποιούς με φάρμακα.

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Φαρμακοποιός στο αυτόφωρο για χρέη

Για χρέη προς το δημόσιο συνελήφθη χθες φαρμακοποιός, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι της.Η φαρμακοποιός όμως, είχε εκχωρήσει τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ στην εφορία, για να εισπράξει όμως η εφορία το ποσό, έπρεπε να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ…Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε, γιατί η εφορία δεν είχε ενημερωθεί για την εκχώρηση, παρότι η φαρμακοποιός διέθετε τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα…Μετά τα … δέοντα μεταξύ αστυνομίας, φαρμακευτικού συλλόγου, δικηγόρων κλπ, ‘χαριτολογώντας’ ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής Κ.

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Ό,τι περισσεύει, κόβεται από αναλώσιμα

Η ‘Δαμόκλειος σπάθη’ του στόχου της φαρμακευτικής δαπάνης, ήρθε για να μείνει.Και καθώς ό,τι …περισσεύει, κόβεται, τώρα οι διαβητικοί για να πάρουν τα αναλώσιμα υλικά των μετρήσεών τους, παραπέμπονται σε συνταγές τύπου ειδικών παραπεμπτικών για να πληρώνουν μόνο τη συμμετοχή τους.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Από την Αθήνα στην Ελβετία

Οι διασπάσεις μπορεί να φέρνουν αποχωρήσεις, αλλά οι αποχωρήσεις φέρνουν και μετακομίσεις…Διευθύντρια εξωτερικών υποθέσεων και επικοινωνίας στην Colgate Palmolive Ευρώπης, με νέα έδρα της την Ελβετία, ανέλαβε η κ.

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

‘Φάουλ’ σταθερότητας στην κοστολόγηση φαρμάκων

Ένα … ‘φάουλ’ ανακαλύφθηκε ξαφνικά στο υπουργείο Υγείας, με τις τιμές των φαρμάκων.Από το καλοκαίρι, οι τιμές στα φάρμακα έχει αποφασιστεί ότι θα έχουν το μέσο όρο των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης.

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Από σαράντα … νοσοκομεία το βάρος της περίθαλψης!

Περίπου 20-25 τριτοβάθμια νοσοκομεία και 10-15 δευτεροβάθμια νοσοκομεία, επωμίζονται όλο το βάρος της περίθαλψης στη χώρα.

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Ασθένεια; ‘Περικόπτεται’

Όλο ‘κουρέματα’ έχει να επιδείξει ο τομέας υγείας της χώρας μας τελευταία. Ξεκινήσαμε με το κούρεμα των ομολόγων, συνεχίσαμε με περικοπές στις αμοιβές γιατρών, στις ιατρικές εξετάσεις, στις παροχές του ΕΟΠΥΥ, στα rebate φαρμακευτικών και φαρμακοποιών, στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών, στο χθεσινό νέο κούρεμα των παλαιών χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υγείας.

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

'Κλείδωσε' στα 2,4 δισ. η φαρμακευτική δαπάνη

'Στενό μαρκάρισμα' στη φαρμακευτική δαπάνη θα γίνει καθόλη τη διάρκεια του 2013 από την τρόικα.Το διαμήνυσε …αρμοδίως, ο G.

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Γιατρός σε θέση φαρμακοποιού…

Γιατρός εκτελεί χρέη φαρμακοποιού στο νοσοκομείο Ρόδου αφού από καιρό, νοσοκομειακός φαρμακοποιός δεν υπάρχει.Πρόσφατα έφυγε και ο φαρμακοποιός στο νοσοκομείο Καρύστου, ενώ σε κάποιους επικουρικούς φαρμακοποιούς δόθηκε και μια παράταση ενός εξαμήνου επιπλέον.

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Συμψηφισμός σε χρόνο 'αστραπή'

Αστραπιαίες είναι οι ταχύτητες με τις οποίες μπορεί να κινητοποιηθεί τελικά ο δημόσιος τομέας όταν πρόκειται για την είσπραξη χρημάτων.